• DOLAR 32.331
  • EURO 35.093
  • ALTIN 2295.316
  • ...
Muş'ta "Emeğe Kadın Eli" sergisinin açılışı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muş Valiliği Koordinasyonunda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından yürütülen ve Kalkınma Bakanlığı tarafından Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında finanse edilen "Emeğe Kadın Eli Projesi" çerçevesinde düzenlenen "Emeğe Kadın Eli" konulu serginin açılışı gerçekleştirildi.

Çocuk Evleri Sitesi Hizmet Binası'nda düzenlenen serginin açılışından sonra bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Mehmet Kocabey, "Bu projelerin, sergilerin, böyle aktivitelerin bölgede yaşayan kadınların sosyal hayatının değişmesi, gelişmesi ve daha modern bir hale gelmesi adına ciddi faydaların olduğunu gördük. Biz Muş Valiliği olarak her türlü desteği, her türlü projeyi bundan sonraki süreç içerisinde destekleyip, hayata geçirmeye gayret edeceğiz. Özellikle burada sergilenen güzel eserleri yaparken, el emeği, göz nurunu katarak bunları bu hale getiren kadınları tebrik ediyorum." dedi.

Programda bir konuşma yapan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdulbari Aksoy ise, "Biz sadece sosyal yardımı değil, sosyal hizmeti de kendimize rehber edindik. Bu anlamda 2018 yılı içerisinde Muş Valiliğimizin SODES birimine sunmuş olduğu projemiz kabul edildi. Projemizin bir ayağı vardı. Dezavantajlı kadınlara yönelik meslek edinme kursları açmak ve bu kurslarla sosyal rehabilitasyonu da sağlayabilmekti. Hamdolsun yaklaşık 7 aydır sürdürmüş olduğumuz bu süreç içerisinde biz hem meslek edindirmeyi sağlayabildik, hem de çok güzel eserlerin ortaya çıkmasına vesile olduk. Sadece mesleki bir çalışma olarak bakmıyoruz olaya veya elde üretilen bir mesleki çalışma olarak görmüyoruz. Çalışmaları sergileyen bayanları özel olarak seçtik. Çünkü burada bir ücret de veriliyordu. Bu ücretlerle de evlerinin geçimini sağlıyordular, aile bütçelerine katkıda bulunuyordular. Bu anlamda hamdolsun kreş açtık ve bu kapsamda çocuklarını da kendileriyle beraber getirebildiler. Şükürler olsun ki bu süreci bugün tamamladık." şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmalar sonrasında Vali Yardımcısı Mehmet Kocabey ile beraberindeki davetliler, sergiyi gezerek kadınların ortaya koyduğu eserleri incelediler. (Ayetullah Tarhan-İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir