• DOLAR 32.36
  • EURO 35.123
  • ALTIN 2323.15
  • ...
Kantinlerde Gazlı İçecek Dönemi Bitiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bursa merkez Osmangazi Belediyesi, okul kantinlerinde gazlı içecek ve yağlı yiyeceklerin satışına son verdi.

Çocukların sağlıklı beslenmesi amacıyla İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan sağlıklı okul kantinleri kararını uygulamaya geçiren Osmangazi Belediyesi, ilçe genelinde 141 okul kantinini denetledi. Osmangazi Belediyesi Sağlık İşleri ve Zabıta Müdürlüğü ile Tarım İl ve İl Sağlık Müdürlüğü tarafından oluşturulan denetim ekipleri, okul kantinlerinde sağlıklı gıda satımı konusunda incelemelerde bulundu.

İl Hıfzıssıhha Kurulu`nun "Okul kantinlerinde kolalı, gazlı içeceklerin, yüksek oranda ticari şeker ve yağ, özellikle trans yağ içeren yiyeceklerin, besleyici değeri olmayan gıda ve içeceklerin kesinlikle satılmaması" konusundaki kararı gereği, okullarda incelemelerde bulunan denetim ekibinin son durağı Bursa Anadolu Lisesi oldu.

Osmangazi Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ekiplerince kantinde çocuklara satılan gıda ürünleri dikkatlice incelendi. Kantin sahibini gazlı içecek, yüksek şekerli ve yağlı yiyeceklerin satılmaması konusunda uyaran ekipler, kantinin ruhsat ve sağlık karnesini de denetledi.

"Önce insan sağlığı" diyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, okul kantinlerinin çocuklar için önemine dikkat çekti. Dündar, "Bu uygulama ile kantinlerdeki gıda terörünün önüne geçiyor, sağlıklı nesillerin yetişmesine katkı sağlıyoruz." dedi. Sağlık projeleri ile mahallelerden kent merkezine kadar herkesin evine ulaştıklarını vurgulayan Dündar, sağlıklı bir toplum, sağlıklı bir kent ve gelecek hedefiyle çalışmalar yürüttüklerini kaydetti.

İlk aşamada, kantinlere uyarı niteliği taşıyan denetimler, kurallara uyulmaması halinde cezai işlemelerle sonuçlanacak.

Dünya Bülteni

 

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir