• DOLAR 32.36
  • EURO 35.123
  • ALTIN 2323.15
  • ...
Öğrencilere İftar Yemeği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Kurulduğu günden beri yaptığı hayırlı faaliyetlerle Vanlıların teveccühünü kazanan Van Sabır Eğitim ve Dayanışma Derneği, yaz seminerlerine katılan öğrenciler için bir iftar yemeği düzenledi.

Yaz seminerlerine katılan yaklaşık 40 öğrenci iftar programına katılırken küçük yaştaki çocukların da oruç tuttukları görüldü. Samimi ve sıcak bir ortamda gerçekleşen iftar yemeğinden sonra yemek duası yapıldı.

Yemekten sonra kısa bir konuşma yapan dernek gönüllüsü Ömer Tasan, İslami bir gençliğin nasıl olması gerektiği üzerinde durdu. Tasan; \"Âdemoğluna beş şeyin hesabı sorulmadan kıyamet gününde ayaklarını ileri atmasına izin verilmez\" hadisini hatırlatarak, \"bu sorulardan biri de `gençliğini nerede çürüttün` sorusudur. Bizler Müslüman gençler olarak gençliğimizi Allah yolunda harcamalıyız ki gençliğimizin bir kıymeti olsun\" şeklinde konuştu.

Dernek yetkililerinden Ahmet Karaduman da her gün bir ailenin, seminere katılan öğrencileri iftara davete ettiğini belirterek, bu konuda gereken hassasiyeti gösteren ailelere de teşekkür etti. (Fırat Arslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir