• DOLAR 32.564
  • EURO 34.905
  • ALTIN 2428.56
  • ...
Su Deposunun Kablolarını Çaldılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - Geçtiğimiz haftalarda Adana`nın Yumurtalık ilçesinde yaşanan su sıkıntısını gidermek amacıyla yapılan su deposunun elektrik kablolarını çaldılar.Yumurtalık Belediyesince ilçede yaşanan su sıkıntısının giderilmesi amacıyla geçen hafta büyük emekler harcanarak yapılan sondaj pompalarının elektrik panoları kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce çalındı.
Sadece belediyenin imkânları kullanılarak yapılan ana depo yakınında bulunan artezyen suyu, şehir hattına bağlanmıştı. Ancak ilçenin bir süredir yaşadığı su probleminin çözümünde önemli bir adım olan bu çalışma bu hafta sonra sabotaja kurban gitti. Yumurtalık İlçesi Akdeniz Mahallesinde su pompalarının bağlı olduğu elektrik panolarındaki kablolar kimliği belirsiz kişilerce kesilerek çalındı.

 

Olayla ilgili olarak Yumurtalık Belediye Başkanı Turgut Erişmen yaptığı açıklamada bunun adi bir hırsızlık vakası olmadığını iddia ederek, `Bazı kişiler yaptığımız çalışmaları sabote etmeye çalışıyorlar. Ancak bunu yaparken de değerli halkımızı zor durumda bırakarak mağdur ediyorlar. Biz geçtiğimiz hafta saniyede 14 litre su pompalayan bir sistemi burada hemşerilerimizin hizmetine sunduk. Ancak böyle bir olayla karşılaşmamız hem halkımızın mağdur olmasına sebep olmuş hem de gece gündüz demeden burada harcadığımız emekten dolayı bizi üzmüştür. En kısa sıra sürede emniyet güçlerimizin olayın faillerini bulacağına inanıyoruz. Hemşerilerimizi mağdur etmemek için en kısa sürede gerekli çalışmaları yapıyoruz\" dedi.

 

Erişmen ayrıca bu çalışmaların yanında Çatalan suyunun ilçeye getirilmesi konusunda da devam ettiğini sözlerine ekledi. (Hakan Özbay - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir