• DOLAR 32.571
  • EURO 34.913
  • ALTIN 2424.157
  • ...
Kadir Gecesi`nde Musluklarda Bal Şerbeti Akacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA- Kadir Gecesi`nde Musluklarda bal şerbeti akacak ve 10 camide de Sakal-ı Şerif ziyarete açılacak. Adana Seyhan`da Kadir Gecesi günü 10 camide Sakal-ı Şerif ziyaretleri olacak. Ulu Camii, Yağ Cami, Memişpaşa Cami, Hasanağa Cami, Arıkoğlu Cami, Salih Efendi Cami, Özgür Cami, Halvezir Cami, Makam Camilerinde Sakal-şerif Ziyarete açılacağı bildirildi.

 

Kadir Gecesi`nin manevi bir fırsat olduğunu belirten Seyhan Müftüsü Halil Uzun, \"Ömrümüzün bu manevi fırsatını kaçırmadan güzel bir şekilde değerlendirmek için gayret edelim.\" çağrısında bulundu.

 

Rahmet ve bereket ayı olan Ramazan ayının sona doğru yaklaşılıyoruz. Müslümanlar Ramazan`ın son günlerini en iyi şekilde değerlendirmek için çaba harcıyor. Gündüzünde ve gecesinde ibadetlere yoğunluk veren Müslümanlar, Kadir Gecesi`nin feyzinden de yararlanmak istiyor. Seyhan Müftülüğü de camilerde bir takım hazırlıklar yaptı.

 

Uzun \"Seyhan İlçesinde 10 camide Sakal-ı Şerif ziyaretleri olacak, Ulu Camii, Yağ Cami, Memişpaşa Cami, Arıkoğlu Cami,Salih Efendi Cami ,Özgür Cami,Halvezir Cami, Makam Camilerinde Çarşamba günü Sabah saat 10`da bayanlara ,öğle namazı müteakip erkeklere ziyarete açılacak, Arıkoğlu ve Hasan Ağa Camii Kadir gecesinde ,Hal vezir Camii ise arife günü sabah bayanlara, öğle namazı müteakip erkeklere gösterilecektir. Yeni Camide ise geçtiğimiz cumartesi günü gösterilmişti\" dedi.

 

Bu gecede insanın kendisine dönerek gaflet içinde geçirmiş olduğu günleri sorgulaması gerektiğini kaydeden Uzun, \"Kadir Gecesi`ni Kuran okumak, namaz kılmak, zikir ve istiğfarlarla meşgul olmak, Salâvat-ı Şerif`e getirmek, aile efradımıza, ülkemize, tüm İslam âlemine ve insanlığa dua etmek gerekmektedir. Ömrümüzün bu manevi fırsatını kaçırmadan güzel bir şekilde değerlendirelim diye konuşan Uzun, özellikle Başta Arakan, Burma Somali, Uganda, Kenya ve Tanzanyadaki aç ve sefil insanlar olmak üzere fakir ve fukarayı, garip ve gurabayı unutmamalıyız. İmanlarını ve vicdanlarını kasaya kilitleyenler gibi olmamalıyız.. Bu duygu ve düşüncelerle Kadir Gecenizi tebrik ediyor, Yüce Mevlâmız`dan, tuttuğumuz oruçları ve yaptığımız tüm ibadetlerimizi kabul etmesini, bu gecede yapılan dua ve yakarışların, İslam âleminin birlik, dirlik ve beraberliğine, toplumsal birlikteliğimizin güçlenmesine, insanlığın barış, huzur ve saadetine vesile olmasını niyaz ediyorum. Salıyı Çarşambaya bağlayan gece Sabancı Merkez Camimizde okunacak mevlid programımıza tüm Adanalıları davet ediyoruz. Bayanlara özel hazırlanan yerlerimizin mevcuttur. Gece Münasebetiyle Kadir gecesi programından hemen sonra Musluklarda bal şerbeti akıtılıp cemaatimize ikram edilecektir. Daim muhabbetlerimle .\"ifadelerini kullandı.
(Mustafa Çiçek-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir