• DOLAR 32.555
  • EURO 34.896
  • ALTIN 2429.68
  • ...
Avusturya Innsbruck`da İftar Yemeği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
AVUSTURYA - Said` Nursi Camisinde 3 yıldır düzenlenen iftar programı bu yılda devam etti. Her gün verilen iftara katılımın her yıl artması çok dikkat çekti. Her yılki gibi bu yılda hem erkekler hem de bayanlar için iftar yemeği verildi. Halkın büyük bir yoğunlukla katıldığı iftar yemeğine masalar yetmeyince camii içinde sofralar serildi.

Verilen iftar yemeğine Türkiye vatandaşlarının yanı sıra yabancılarda katılması dikkat çekti. Özellikle Cami komşuları, Müslümanları ve Ramazan`ın anlam ve önemini daha iyi anlamaları ümidiyle iftara davet edildi.

İftara İnnsbruck Şehrinde bulunan ilticacılar da katıldı. Bulundukları ilticacı kampından belli bir saatten sonra çıkamadıklarını belirttiklerinde dolayı iftardan sonra teravihi kılamadan geri dönmek zorunda kaldıklarından cami tarafından teravih namazı kıldırmak için onlara her gün bir hoca tahsis ediliyor.

Ortalama 15-ile 30 kişi oldukları ve Said`i Nursi Camisinin onlara böyle bir imkan sağladıklarından dolayı çok teşekkür ettiklerini belirttiler.

Ramazan nedeniyle her Cuma ve Cumartesi değişik ülke ve illerdeki hocalarda davet edilip iftardan sonra sohbet ediliyor.

Cami Başkanı bu iftarın hazırlanmasında emeği geçen herkesten razı olsun ve her geçen yıl yükselen katılımdan çok memnun olduklarını söyledi. (Kasım/Sadık Tufan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir