• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Hayırsever Vatandaştan Örnek Davranış
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- İpekyolu Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. H.Yusuf Güneş, hastanelerinin 1982 yılında dispanser, 1983 yılında SSK Hastanesi olarak hizmet vermeye devam ettiğini, 2005 yılında Sağlık Bakanlığı tarafından devralınan hastanenin ciddi bir dönüşüm geçirerek, 132 yataklı Van İpekyolu Devlet Hastanesi olarak hizmet vermeye devam ettiğini belirtti.

 

19 bin110 metre kare arsa üzerinde ana bina ve 3 ek hizmet binası ile toplam 9 bin737 metrekare kapalı alana sahip hastanede hizmet vermeye devam edildiğini belirten Güneş, \"Bilindiği gibi Van`da yaşanan her iki deprem sonrası hastanemizde de ufak tefek hasarlar meydana gelmişti. Ancak hasta kabulüne hiçbir zaman ara verilmedi. Ağır kış şartlarında bile ağır iklim çadırlarında poliklinik hizmetleri devam etti. Görüntüleme, laboratuar hizmetleri ve acil hizmetleri aralıksız verildi. Aynı zamanda personelimize de barınma ve yemek ihtiyaçları açısından hizmet vermede önemli rol aldı.\"dedi.

 

Tüm Birimlerimizle Aktif Olarak Hastalarımıza Hizmet Veriyoruz

Uzm. Dr. Güneş, hayırsever vatandaşların hastanelerine sahip çıkması ve katkı yapmalarına önayak olarak farkındalık yaratmaya çalıştıklarını, bu farkındalığın da meyvelerini almaya başladıklarını belirtti. Hayırsever Cevdet Başer ve eşi tarafından tek kişilik bir odanın baştan aşağı yenilenerek, gereken tadilatı yapıldıktan sonra duşakabin ve tüm mefruşatı (LCD televizyon, mini buzdolabı, refakatçi koltuğu, motorlu yatak, zebra perde ve elbise dolabı) yenilenerek hastalarınhizmetine sunduklarını söyledi.

 

\"Nitelikli oda sayımız arttıkça daha çok hastamız konforlu ve kaliteli hizmet alma imkanı bulacaktır.\" diyen Başhekim Güneş, Katkı sağlayan aileye plaket vererek teşekkür etti. Tüm hayırsever vatandaşları hastanelerine davet ederek hastanelerine sahip çıkmalarını isteyen Güneş, önlerinde hastanelerinin dış cephe boyamasını gerçekleştirme hedefi olduğunu ve bunu da inşallah kısa zamanda gerçekleştireceklerini, bunun depremden yenilenerek yeniden doğma anlamına geleceğini ve kendilerini motive edeceğini belirtti.(Mahmut Aytekin-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir