• DOLAR 32.541
  • EURO 34.9
  • ALTIN 2438.17
  • ...
Kur`an Nesli Platformu`ndan Kadir Gecesi Mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Kur`an Nesli Platformu bu akşam ihya edilecek olan Kadir Gecesi nedeniyle mesaj yayımladı. Platform Genel Başkanı M. Ali Altun imzasıyla yayımlanan mesajda, "Yüce Allahın rahmet ve inayeti ile ilahi övgüye mazhar olmuş Bin aydan daha hayırlı olan bir kadir gecesini daha idrak etmekteyiz. Tamamen rahmet ve esenlikten ibaret olan kadir, gecesi yeryüzünün ilahi mesajla tanıştığı Kur`an`ın levh-i mahfuzdan yeryüzü semasına indirilerek adeta ilahi bir devrimin gerçekleştiği gecenin adıdır kadir gecesi. Zülüm dolu dünyada yaşayan beşerin ilahi adalete kavuştuğu, kula kulluğun son bulduğu, insanlık âleminin esenlik ve selamete eriştiği mübarek bir gecedir" denildi.
 
Mesajda, kendisinde Kur`an indirildiği için şeref ve kıymet bulan bu gecede zulme, haksızlığa, karanlığa dur denildiği dile getirilerek, "Gökle yeri birleştiren, mele-i alâ ile yeryüzünü birleştiren Rabbimizin yeryüzüne hayat bahş eden kelâmını indirdiği, yeryüzüne rahmet kapılarını açtığı, beşeriyete en büyük nimetini bahşettiği, kullarının hayatını düzenlemek üzere ahkamını inzal buyurduğu gecedir" ifadeleri kullanıldı.
 
Bu Gece Kur`an`ın Raflardan Hayata İndirildiği Gece Olmalıdır
Kadir gecesinin akıtılan kanlar ve kıyılan canlarla adeta mezbahaneye dönüşen karanlık dünyalarının merhametten ve insaniyetten mahrum gönüllerinin, bölük pörçük olmuş, tefrikalarla can çekişen her gün biraz daha kan kaybeden İslam ümmeti için, Kur`an`ın raflardan hayata indirildiği gece olmasının gerektiği belirtilen mesajda, "Artık zaman Kur`an`ı anlamanın, ona dönmenin, onunla dirilmenin zamanıdır. Kur`an`a duyulan ihtiyaç güneş gibi ortadadır. Beşeriyetin ızdırabını dindirecek, dertlerine derman olacak tek çare ilahi Reçete Kur`an-ı Kerimdir" denildi.
Kadir gecesinin Kur`an`ın tarif ettiği kardeşlik, muhabbet ve vahdet ile değer bulacağı vurgulanan açıklamada, "Bizim Kadir gecemiz Kur`an`ın mesajı etrafında toplandığımız gece olmalıdır. Raflara kaldırılan şerefli kitabımızı tüm güzelliğiyle hayatımızın merkezine indirme gecesi olmalıdır. Ümmet olarak aziz ve üstün olabilmenin, güç ve kuvvet bulabilmenin yolu, Kur`an`a vereceğimiz değer ve göstereceğimiz alakadan geçtiğini bilmemiz gerektiğini unutmamalıyız" çağrısı yapıldı.
 
Kadir gecesinin hakiki manada Allah`a kulluğun icra edildiği, Allah`a yönelmenin, onun yüce dergâhına iltica etmenin, kıyam ve secdelerle ruhen yücelere tırmanmanın, ellerin ve gönüllerin duaya açılarak acziyetin ve fakrın itirafıyla yüce Mevlaya kavuşmanın gecesi olduğu dile getirilen mesajda, "Yüce Allah Bu gecede yapılan tüm amel ve ibadetleri kendi katında makbul kılsın. Bu vesileyle tüm İslam âleminin mübarek Kadir gecesini tebrik eder, hayır ve bereketler getirmesini cenabı Allahtan niyaz ediyoruz. Bu gecenin İslam ümmetinin kurtuluşuna, akan kanların ve dökülen gözyaşlarının dinmesine vesile olmasını, ayrıca İnançlarından dolayı horlanan, kanları dökülen ve yurtlarından sürülen Mazlum ve Mustazafların kurtuluşu için ilahi yardıma mazhar olmaları dua ve temennisiyle kutluyoruz" ifade edildi. (Veysi Demir-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir