• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Doğu'da 600'den fazla köy yolu ulaşıma kapandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dün akşam saatlerinden itibaren Bitlis, Muş ve Bingöl'de etkili olan kar nedeniyle yüzlerce köy yolu ulaşıma kapandı.  600'den fazla köy yolunun açılması için İl Özel İdaresi ve belediye ekipleri tarafından yoğun çalışma başlatıldı.

Bingöl’de dün geceden itibaren etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde 281 köy yolunun ulaşıma kapandı.

Kırsal ve şehir merkezinde de etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken,  İl Özel İdaresine bağlı ekipler, köy yollarında çalışmalarına devam etti.

Kapanan köy yollarının açılması çalışmaların başladığını ifade eden İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Erhan Kayaokay, çalışmaların öncelikli olarak acil ve yakın olan bölgelerde yoğunlaştırıldığı belirtildi.

Muş'ta dün akşam saatlerinden itibaren aralıksız devam eden kar yağışı sonrasında il genelinde 205 köy yolu ulaşıma kapandı.

Muş'ta dün akşam saatlerinden itibaren etkisini aralıksız sürdüren kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken, il genelinde 205 köy yolu ulaşıma kapandı. Ayrıca kar yağışı sonrasında Muş-Kulp Karayolu ile Hasköy-Mutki Karayolunun da ulaşıma kapandığı öğrenildi.

Kırsal kesimlerde ise kar yağışı ile birlikte fırtına ve tipi de etkili oldu. Kent merkezinde kar kalınlığı yaklaşık 50 santimetreyi buldu.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, kapanan 205 köy yolunun tekrardan ulaşıma açılması için çalışmaların devam ettiğini ifade etti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava tahmin raporlarına göre, kentte, kar yağışının akşam saatlerinde etkisini kaybedeceği öğrenildi.

Bitlis yeniden kar yağışının etkisine girdi. Dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle 193 köy yolu ulaşıma kapandı. Valilik okulların bir gün süreyle tatil edildiğini duyurdu. Fırtına, baca zehirlenmesi ve buzlanmaya karşı vatandaşlar uyarıldı.

Yoğun kar yağışı nedeniyle 193 köy yolunun ulaşıma kapandığını belirten Bitlis Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Ümit Kurtkan, bu yolların açılması için ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.  (İLKHA)  

Bu haberler de ilginizi çekebilir