• DOLAR 32.545
  • EURO 34.95
  • ALTIN 2429.026
  • ...
Rusya`da İslami TV Kanalı Sevinci
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Ramazan ayının tamamlanması ile Rusyalı müslümanları sevindiren gelişme yaşanıyor. Rusya`da ilk kez İslam Dünyası ve Müslüman kamuoyunun sorunlarını ele alarak geniş kitleye kapsamlı yayın yapabilen Al RTV televizyon kanalı Ramazan Bayramında yayınına başlıyor.

Al RTV Televizyon kanalının Genel Yayın Yönetmeni ve Avrasya Radyo ve Televizyon Akademisi Başkan Yardımcısı Rustam Arifcanov, kanalı uzun zamandır yayına hazırlıklarını ve Rusya ile çevresinde bulunan Rusça anlayan ülkelere yönelik programlar yapılacağını söyledi. Kanalın dikkati toplamak için şov ve eğlence amaçlı yayın yapmayacağını belirten Arifcanov, İslam Dini`nin hakikatlerini halka yayarak, bu yolla hizmet etmek istediklerini kaydetti.

Kanalın içeriği ile ilgili çok sayıda ilim adamı ve kanaat önderleri ile bir araya gelerek ve danışarak ortak karar alındığını kaydeden Arifcanov, bu çerçevede Rusya Müftüler Birliğ`ne, Müslüman Din İşleri Merkezi`ne, Kafkaysa Müslümanlar Koordinasyon Merkezi`ne, Rusya İslam Anlayış Derneği ve Tataristan, Çeçenistan, Dağıstan, Başkordistan müftülükleri ile fikir alış verişinde bulunduğunu aktardı. Arifcanov kanalın yayın kalitesine de çok önem verdiklerini söyleyerek, Rusya ve dünyanın öncü televizyon program yapımcıları ile teknik işbirliği ve tecrübe alış verişini yapacaklarını belirtti.

Arifcanov, kanalın yayınının şimdilik uydu üzerinden başlatılacağını ve bu çerçevede Rusya dahil komşu ülkelerde rahatlıkla takip edilebilme imkanı sağlayacaklarının altını çizerek, 2015 yılından sonra da Rusya`nın dijital yayın çağına geçişi ile birlikte yoğun izleyici kiltesine daha rahat ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.

Rus dilinde yayın yapacak kanalın devlet tarafından da desteklendiği öğrenildi.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir