• DOLAR 32.555
  • EURO 34.927
  • ALTIN 2430.084
  • ...
Van`a Sığınan Suriyeli Mültecilere Yardım Eli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN- Esad rejiminden kaçarak Türkiye`ye sığınan binlerce Suriyeli mülteciden yaklaşık 200 kişilik bir grup, kısa bir süre önce Van`a sığınmıştı. Ak Parti İl Başkanı Abdullah Aras ve beraberindeki bir heyet, Van-Özalp Karayolu üzerinde geçici çadırlarda barınan Suriyeli mültecileri ziyaret ederek hem gıda paketi dağıttı hem de sorunlarını ve taleplerini dinledi.

Çocukların ve kadınların çoğunlukta olduğu barınma alanında mültecilerle bir süre sohbet eden Aras`a mülteciler öncelikli sorunlarının; içme suyu, banyo, tüp, çocuk ihtiyaçları, ilaç, yiyecek ve ilave birkaç çadır olduğunu belirttiler. Buna karşılık Abdullah Aras da \" Bu acil ihtiyaçların bir an evvel karşılanması amacıyla üstüne düşenleri yapacağını belirtti.

Aras, \"Özellikle başkasının değil de Müslüman`ın Müslüman`a yaptığı bu zulme, bu soykırıma ve bu fitneye karşı vicdanı olan hiçbir insan ve hiçbir Müslüman duyarsız kalmamalıdır. Bizim dinimizde zulüm ve fitneye yer yoktur. Bizim dinimizde kardeşin kardeşi bu hale düşürmesi canından ve vatanından etmesi yoktur. Dünyanın her yerindeki Müslümanlara zulmeden ve soykırımlar uygulayan sebep olan diktatör rejimlerini kınıyoruz. Allah bu kardeşlerimizi bir an evvel vatanlarına yuvalarına ve bağlı oldukları huzur ortamlarına sağ salim kavuştursun.\" dedi.

Van`a sığınan mültecilerin yalnız bırakılmayacağını ve Van`da kaldıkları sürece daha iyi yaşam koşullarını oluşturmak için ellerinden geleni yapacaklarını belirten Arvas, Van halkının da bu kardeşlerine yardımcı olmasını istedi. (Mahmut Aytekin-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir