• DOLAR 32.558
  • EURO 34.984
  • ALTIN 2422.833
  • ...
Elektriğimiz Acilen Yapılsın!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN-Yaklaşık üç yıldan beridir düşük voltajlı elektrik kullandıklarını söyleyen Mersin Merkez Akdeniz ilçesi 5988 Sokak sakinleri elektrik voltajının bir an önce yükseltilmesini istediler.

Düşük voltajdan dolayı beyaz eşyalarını çalıştıramadıklarını, dolapların kendiliğinden kapanarak içersinde bulunan sebze ve meyvenin çürüdüğünü, sıcak yaz günlerinde klimayı açamadıklarını söylediler.

Evde Beyaz Eşya Kalmayacak
Ramazan ayının sıcak günlere denk gelmesinden dolayı klima aldıklarını fakat kullanamadıklarını söyleyen Hasan Gül şunları söyledi: \"Bu yıl Ramazan ayı sıcaklıklara denk geldi, ilimizde de sıcaklıklar kırk dereceyi buluyor. Evimizin içide çok sıcak oluyor bu sıcaklıklardan kurtulmak için, klima aldım fakat elektrik voltajının düşük gelmesinden dolayı kullanamıyorum. Buzdolaplarımız düşük voltajdan dolayı randıman vermiyor. Dolaba kattığımız meyve, sebze ve yemekler bozuluyor. Bir prizi kullandığımız zaman mecburi diğer prizi kullanmıyoruz yoksa sigorta atıyor. Düşük voltajın gidip gelmesinden dolayı telefonlarımız bozuldu çünkü şarja koyduğumuz telefonlar, elektriğin gidip gelmesinden dolayı telefonu da bozuyor.\" dedi.

Son olarak yetkililere seslenen Gül, \"Düşük voltajla gelen elektriğimizin biran önce yapılmasını istiyoruz, yoksa evimizde beyaz eşya diye bir şey kalmayacak.\" diyerek biran önce elektrik voltajının yükseltilmesini istedi.

Bu İş İhaleye Kalmasın
Düşük voltajla gelen elektrik için sokaktan imza topladıklarını söyleyen Baysal Saatçilik sahibi Abdulaziz Baysal ise şu açıklamalar da bulundu:\"Sadece bizim sokağımızın elektriği düşük voltajlı gelmiyor çevremizde dört beş sokak daha böyle düşük voltajlı elektrik kullanıyor. Bu olay için sokaktan yaklaşık yüzün üzerinde imza topladık TEDAŞ` a götürdük. İmzalarımızı gören yetkililer mühendis gönderdiler. Mühendislerin yaptığı araştırmalar sonucu sokak elektriğinin düşük voltajlı olduğunu ortaya çıkardı. Mühendisler bana dediler ki \"buraya yeni bir trafonun yapılması lazım\" bunun üzerine bizde TEDAŞ`ın Mersin de bulunan müdürlüğüne gittik. Onlar da bize dediler ki \" Bu iş kurum işi olduğu için ihaleye kalacak ancak altı ay sonra yapılabilir.\" biz bu işin ihaleye girmeden bir an önce yapılmasını istiyoruz çünkü sokak sakinlerinin tahammül edecek vakti kalmadı.\" dedi.

Acilen Yapılsın
Yetkili bir elektrik mühendisinin kendisine bu işin aciliyet tarafı olduğundan dolayı ihaleye kalmadan da yapılabileceğinin söylediği açıklayan Baysal, \"Zor durumdayız. İş yerimizde bilgisayarla işimiz olduğu zaman klimayı kapatıyoruz. Bu sefer içersi sıcak oluyor. Klima düşük voltajda randıman vermiyor. İçeriyi soğutamadığımızdan dolayı müşteri şikayette bulunuyor. Bir de faturalarımız normal geliyor, hem elektriği kullanamıyoruz hem de faturalarımızın normal yüksek voltajlı elektrik gibi ödüyoruz. Bunun kendilerine yapılan bir haksızlık olduğunu vurguladı.

Bu sorun üç yıldan beridir devam ediyor, fakat son zamanlar da vatandaşın klimalara olan ilgisinin artması üzerine daha sık yaşanmaya başlandı. Bu elektrik voltajının bir an önce yapılmasını yetkililerden acilen istiyoruz.\" dedi.(Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir