• DOLAR 32.551
  • EURO 34.918
  • ALTIN 2435.012
  • ...
Siverek`te Sakalı Şerife Yoğun İlgi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA - Şanlıurfa`nın Siverek ilçesinde, Siverek Merkezi Ulu Cami\"de bulunan kutsal emanetlerden olan Peygamber efendimizin sakalı şerif-i, Kadir Gecesi münasebetiyle bugün sabah namazının ardından okunan dualarla Siverek halkının ziyaretine açıldı. Sabah erken saatlerde polis ekiplerinin kontrolünde sakalı şerifi ziyaret için gelen vatandaşlar, cami önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Sakalı Şerif\"in Siverek\"e getirilmesi hakkında bilgi veren Müftülük Yetkileri konu ile ilgili yaptıkları açıklamada, \"Siverek\"in önemli şahsiyetlerinden olan Zülfü Ağa, Sultan Abdülhamit Han zamanında, Sultan Abdülhamit\"in makamına gelerek, Sultan\"dan Sakalı şerifi (Lihle-i Şerif\"i) talep eder. Sultan Abdülhamit ise sakalı Şerif\"i Siverek\"e götürmesi için şart koşar her konaklama yerinde bir büyük baş hayvan kesilmesi şartıyla Sakal-i Şerif\"in Siverek\"e verebileceğini söyler. Bu şartı kabul eden Zülfü ağa her konaklama yerinde bir büyük baş hayvan keserek kutsal emaneti Siverek\"e getirmiştir.\" denildi.

Sabah namazının ardından saat 11.30`a kadar erkekler tarafından ziyaret edilen sakalı şerif, saat 11.30`dan saat 15.30`a kadar ise bayanlar tarafından ziyarete edilecek. (A. Uğurlu-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir