• DOLAR 32.604
  • EURO 35.006
  • ALTIN 2332.611
  • ...
Kadir Gecesi`ni İbadetle, Bayramı Ziyaretle Geçirin
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİTLİS - Bitlis İl Müftüsü İmran Kılıç, Kadir Gecesi ile ilgili İlke Haber Ajansı`na konuştu. Kılıç, Müslümanların fecir vaktinde başlayıp akşama kadar yemekten, içmekten ve nefsanî ilişkilerden uzak durarak nefsinin terbiyesi ile malın tezkiyesini yaptığını ifade etti.

Kılıç, \"Camilerin dolup taştığı, ellerin semaya açıldığı, şeytanların zincire vurulduğu, cehennem kapılarının kapandığı ve cennet kapılarının sonuna kadar açık olduğu, duaların kabul bulunduğu mübarek Ramazan ayının sonuna yaklaştığımız ve içinde kadir gecesi olmayan bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi`ne girmiş bulunmaktayız. Ramazanın sonuna doğru Kur`an`ın Leyletü`l Kadr (Kadir Gecesi) diye adlandırıldığı ilk ayetlerin vahyolunmaya başlandığı bu geceye girerken Hz. Ayşe`nin rivayet ettiği hadiste `kim ona ulaşırsa gündüzü oruç tutsun ve geceyi ibadetle geçirsin` deniliyor\" dedi.

Bu geceyi ibadetle, Kur`anla, duayla, zikirle ve salâvatlarla fecrin doğuşuna kadar itikâfa girerek en iyi şekilde ihya etmemiz gerektiğini ifade eden Kılıç, \"Başı rahmet ortası mağfiret sonu cehennemde kurtuluş olan bu ayda zekât, fitre ve sadakalarımızı vererek mazlum, mağdur, mahrum ve muhtaç ailelerimize yardımda bulunmalıyız. Oruçlu bir günün iftarla son bulması gibi Ramazan`da o manada Bayramla nihayet bulur. Bu bitiş Müslümanların hep beraber cemaat halinde kıldıkları Bayram namazıyla kutlanır. Bayram namazından sonra Müslümanların bir birini tebrik ederek bayramlaşıyor\" diye konuştu.

Bayram gününde özelikle hasta, akraba ve komşu ziyaretlerinin yapılması gerektiğinin altını çizen Kılıç, son olarak tüm İslam âleminin bayramını kutladı. (Şükrü Tontaş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir