• DOLAR 32.539
  • EURO 34.81
  • ALTIN 2493.206
  • ...
SON DAKİKA
`Bizi Mağdur Edenlere Teşekkür Ederiz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL -  Başörtüsü mağdurları, “O dönemde bize kötülük yapmak isterlerken, aslında fark etmeden iyilik yapmışlar. Onlara teşekkür ederiz.” dedi.

28 Şubat sürencini yaşandığı dönemde başörtülü olduğu için ya da katsayı farkı sebebiyle Türkiye’de üniversite okuma fırsatı bulamayan gençlerden birçoğu, eğitimlerine devam etmek için Avusturya’nın Viyana şehrine gitmişti. Avusturya’da iyi bir eğitim alan bu gençlerden büyük bir çoğunluğu yıllar sonra yurda döndü. Yurt dışında lisans, yüksek lisans ve doktoralarını tamamlayan bu gençler, Türkiye’ye döndüklerinde de önemli mevkilerde iş buldu.

Başörtülü olduğu için Türkiye’yi terk edip, Avusturya’da üniversite eğitimini tamamlamak zorunda kalan Yüksek Mimar Hatice Reçber de bunlardan biri. Viyana Teknik Üniversitesi mezunu olduğunu belirten Reçber, 2001 yılında Viyana’ya gittiğini ve bu gelişmenin hayatında çok önemli bir tecrübe olduğunu ifade etti.

Üniversiteye girdiği ilk yıl başörtülü okula girebildiklerini ancak daha sonra bunun mümkün olmadığını dile getiren Reçber, “Biz arkadaşlarımız arasında şanslı olanlardandık. Sıkıntılı dönemler oldu. Başörtünün siyasi malzeme olduğuna inandılar. Halbuki Allah inancı dışında hiçbir şey için bu zorluğa katlanamayız. Kaldı ki onun için yurt dışına gittik. Hicret ettik.” dedi.

Yurt dışında okumayı hiç düşünmediğini belirten Reçber, “Ama geldikten sonra kendime duyduğum özgüven ve edindiğim hayat tecrübesi birçok alanda beni ülkeme, aileme ve çalıştığım kuruma yarar sağlayabileceğim pozisyona getirdi. Ben onlar hakkında kötü bir şey söyleyemiyorum. Onlara teşekkür ediyorum. Onlar da çok sevdiği bir şeyden vazgeçmek zorunda kalırlarsa ne hissederler bilmiyorum. Bunları bize yapanlar herhalde pişmandırlar. Düşünsenize okuduk. Aramızda 3 dil bilen var. Yüksek lisans, doktora yapanlar var. Onlar için daha korkulabilir kitle haline geldik.” ifadelerini kullandı.

"Geçmiş yaşanmasa daha iyi olurdu.” diyen Viyana Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü mezunu Şeyda Beyazince ise kendilerinin yolunu çizmesine rağmen, birçok arkadaşının yurt dışına gidemediği için okulunu bırakmak zorunda kaldığını söyledi.

CİHAN

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir