• DOLAR 32.569
  • EURO 34.883
  • ALTIN 2435.785
  • ...
`Kadir Gecesi`nde Dua Çağrısı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Mustazaflar Cemiyeti bu akşam ihya edilecek olan Kadir Gecesi nedeniyle mesaj yayımladı. Cemiyet Genel Başkanı Abdurrahman Cens imzasıyla yayımlanan mesajda, "Bir kez daha bizleri Kadir Gecesine kavuşturan Allah Azze ve Celle`ye hamd ederek tüm İslam aleminin, Dünyanın neresinde olursa olsun tüm Müslüman kardeşlerimizin mübarek gecelerini tebrik ediyor ve bereketli geçirmelerini diliyoruz" denildi.
 
Mesajda, Nefs-i Emmarenin her türlü telkinlerine rağmen Rablerinin emrini yerine getirmek için Temmuz ve Ağustos sıcaklarında 17 saate yakın bir süre oruç tutan Müslümanların gözlerinin aydın olması temenni edilerek, "İslam Ümmetinin bu büyük gecesi tüm Mü`minlere mübarek olsun, kutlu olsun. Allah-u Teala`dan diliyoruz ki, en başta ülkemizin olmak üzere tüm Dünya Müslümanları; Ramazan Ayında sergiledikleri taat, sebat ve gayreti Allah`u Teala`nın bir diğer buyruğu olan vahdeti elde etmek için de gösterirler. Bir ömre bedel Kadir Gecesi`ne kavuştukları gibi inşallah ümmetin tümünün Bayram yapacağı bir günün sevincine de ererler. İnşallah bu mübarek ve aziz gece, İslam ümmetinin uyanış ve vahdetine vesile olur" temennisinde bulunuldu.
 
Her Ramazan ve her Bayramın ne yazık ki buruk geçtiği dile getirilen mesajda, "Her sevincimiz kursağımızda kalıyor. Yanı başımızda Suriye`de 17 aydır devam eden çatışmalar, Burma`da Arakanlı Müslüman kardeşlerimizin topluca katledilmeleri, Irak`ta hala devam eden bombalı saldırılar, Filistin`de, Gazze`de Siyonistlerin durmak bilmeyen cinayetleri ve Roboski`de katledilen 34 mazlumun acısı canımızı yakıyor, yüreğimizi dağlıyor, içimiz yanıyor" ifadeleri kullanıldı.
 
Mesajda ayrıca, "İdrak edeceğimiz Kadir Gecesinde bu trajedileri unutmadan, bu dramlar daha göz önünde iken dünya Müslümanları, Mazlumları ve Mustazafları için özellikle dua edilmesi temennisi ile bir kez daha tüm İslam aleminin Kadir Gecesini tebrik ediyor ve dualarının müstecab olmasını fazl ve keremi bol olan Allah`u Teala`dan diliyoruz" denildi. (Veysi Demir - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir