• DOLAR 32.505
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2434.011
  • ...
Çin İşkencesi Devam Ediyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Çin Yönetiminin Doğu Türkistan`da Ramazan ayında uygulamaya koyduğu yasaklarına uluslararası toplumun tepkileri sürüyor.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici Türk dünyası sivil toplum kuruluşları temsilcilerine Ankara`da verdiği iftar yemeği dolayısıyla yaptığı konuşma`da parti olarak Türkiye ve İslam dünyasının ve Doğu Türkistanlıların problemlerini yakından takip ettiklerini, Çin`in ramazan yasaklarının kabul edilemez olduğunu söyledi.

Mazlum-Der Genel Başkanlığı da Çin`in Ankara Büyükelçiliğine bir mektup göndererek Doğu Türkistan`daki Ramazan yasaklarına tepki gösterdi. Mektupta, bu yasakların yalnız Çin anayasasına değil, uluslararası anlaşmalara ve insan haklarına da aykırı olduğu bildirildi ve yasaklama ve baskıların olduğu bir ülkede istikrar ve güvenlikten bahsedilemeyeceği dile getirildi. MAZLUMDER, Çin yönetiminden Ramazan yasaklamalarına son verilmesini talep etti.

Hong Kong`ta yayınlanan "Devlet" gazetesine açıklamalarda bulunan Hong Kong Teknik Üniversitesi öğretim üyesi ve Çin`deki azınlık milletler ile ilgili çalışmaları ile tanınan Prof. Dr. Ding Şulyang Çin yönetiminin Doğu Türkistan ve diğer azınlıkların yaşadığı bölgelerde bu tür dini yasaklama ve baskıları sürdürmeye devam etmesi durumunda, bu bölgelerde daha çok etnik çatışmanın meydana geleceği uyarısında bulundu. Şulyang, Çin`in bu bölgelerle ilgili bir politik değişim ve açılım yapması, bölgedeki gerilimin azaltılması isteniyorsa Uygurların da eşit şekilde istihdam edilmesi, ekonomik fırsatlardan pay almalarının sağlanması ve kültür ve inançlarına saygı gösterilmesi gerektiğini söyledi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir