• DOLAR 32.604
  • EURO 34.822
  • ALTIN 2496.757
  • ...
Hizbullah Davasında AİHM Türkiye`yi Cezalandırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Uzun yargılama süreci, Türkiye’nin AİHM’de yine mahkum olmasına neden oldu.  Hizbullah davalarının bir çoğunda olduğu gibi 13 yıl devam eden yargılanma süresini AİHM`e götüren Hizbullah sanıklarının davasına karşı dava açan Türkiye haksız bulundu. Hükümet  AİHM’de açılan davaya ‘’Yargılama süresi normal’’ savunması gönderdi. AHİM ise bu savunmayı yetersiz bulup, 14 bin Avro ödenmesine hükmetti.

13 yıl süren yargılama sonucu müebbet hapse mahkum edilen Hayrettin Demir, 8 Mart 1995’te tutuklandığını hakkında 13 yıl sonra hüküm verildiğini belirterek uzun tutukluluk nedeniyle AİHM’e dava açtı.

Türkiye, ise AİHM’e gönderdiği savunmada, sanık sayısının fazla olması nedeniyle yargılamanın zaman aldığını bildirdi, 13 yıllık sürenin bu tür kapsamlı davalarda ‘’Normal olduğunu’’ savundu. Ancak AİHM bu savunmayı yetersiz bularak, tutukluluk süresinin uzun olması nedeniyle Türkiye’yi 14 bin 400 avro para cezasına çarptırdı. 14 bin 400 avro, hazine tarafından müebbet hapis cazası verilen Hizbullah hükümlüsüne ödenecek.

Bu haberler de ilginizi çekebilir