• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Van Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van`da yayın yapan gazete ve internet sitelerinden bazı haber başlıkları şu şekilde;

VAN OLAY GAZETESİ: Yılmaz: \"Siyasi Mahkumlara Af Çıkarılmalıdır\"
Son günlerde cezaevindeki mahkumların bulundukları cezaevlerinden yüzlerce kilometre uzaklıktaki başka ceza infaz kurumlarına sevk edilmesini değerlendiren Mustazaflar Hareketi sözcülerinden Av. Hüseyin Yılmaz, \"Bu sürgünler aynı zamanda aileleri cezalandırma operasyonudur, siyasi mahkumlara af çıkarılmalıdır.\"dedi.

 

İftar Programları Coşkuyla ve Memnuniyetle Karşılanıyor
Ramazan ayının son 10 gününe girilmesiyle beraber İslami STK`lar ramazan aylarında yaptıkları iftar programlarına yoğunluk verdi. Van Gökkuşağı Derneği düzenlediği bir iftar programıyla davetlilerine birlik ve beraberlik mesajı verdi.

 

Van PSP`den Kadir Gecesi Mesajı
Van Peygamber Sevdalıları Platformu yayımladığı bir mesajla tüm İslam aleminin Kadir Gecesi`ni tebrik etti. Mesajda, bu gecenin hakkıyla idrak edilmesi gerektiği vurgulandı.

 

BÖLGE GAZETESİ: Nadiroğlu`ndan Başsavcıya Ziyaret
Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu, `K` Türü Yetki Belgeleri`nde 2008-2009 ve 2010 yıllarında yapılan yolsuzluk ve usulsüzlüklerin peşini bırakmıyor.

 

Özgökçe: \"Kuru Tarımın Yapıldığı Alanlarda Verim Kaybı Yaşanıyor\"
Van Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Özgökçe, kuru tarımın yapıldığı alanlarda yüzde 50-60 oranında verim kaybının yaşandığını söyledi.

 

GAZETEVAN: Van`da 15 Şubat Alarmı
15 Ağustos 1984`te Siirt`in Eruh ilçesinde yaptığı ilk silahlı eylemin yıl dönümünde olası olaylara karşı Van polisi tedbirlerini arttırdı.

 

VANGÖLÜ EKSPRES: Vanlı Çiftçilere Ramazan Bayramı Öncesi Müjde
Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkan Yardımcısı Nihat Çelik, ramazan Bayramı öncesi Vanlı çiftçilere yaklaşık 17.2 milyon tutarında küpe destekleme bedeli ödenmesi için Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı`nın onay verdiğini söyledi.

 

ÇOGEM`den Dev Program
Van Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü`ne bağlı Çocuk ve Gençlik Merkezi, yaşanan yıkıcı depremlerin ardından, Başbakan Erdoğan`ın eşi Emine Erdoğan ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin`in açılışını yaptığı yeni tam donanımlı binasıyla Edremit ilçesinde sokakta çalışan çocuklara ve ailelerine hizmet verecek.

 

VAN POSTASI: TOKİ`ler Eylül`e Hazırlanıyor
Van Vali Yardımcısı Atalay Uslu, depremden sonra yeni bir Van için çalıştıklarını belirterek, \"Çalışmalardan sonra yeni Van hem Türkiye`nin hem de dünyanın kenti olacak\" dedi.

 

Kazı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Top`tan Örnek Davranış
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Top, kazı çalışmalarına başkanlık ettiği Hoşap Kalesinin bulunduğu köyün ileri gelenleri ve kazıda çalışan işçilere iftar yemeği verdi. (Fırat Arslan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir