• DOLAR 32.51
  • EURO 34.869
  • ALTIN 2473.062
  • ...
`Devletin Kutsal Olduğu Kanaatinin Düzeltilmesi Gerekir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MANİSA - Katre-Der Manisa Öğretmen Evi Lokalinde iftar yemeği ve Adalet Peygamberi Hz Muhammed (sav) konulu bir konferans düzenledi.
İftar yemeğinin ardından Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda, dernek yetkilisi, derneğin faaliyet ve amacı hakkında bilgi verdi.
 
Konferansa konuşmacı olarak katılan hukukçu-yazar Arif Koçer, sunumunda İslam ve Adalet başlığı altında Adalet Peygamberi Hz Muhammed`i (sav) Kur`an Ayetleri, hadis-i şerifler ve risaleyi nur örnekleri ile değerlendirdi.
 
"Mümin erkek ve mümin kadın birinin velisidirler iyiliği emreder kötülüğü yasaklarlar" diyen Kuran`a ne kadar uyabiliyoruz?, Toplumsal yaşamımızda insani ilişkilerimizi ne kadar İslami değerlerle biçimlendire biliyoruz? Diye soran Koçer, "Oysaki Allah Resulü kendi ailesi ve toplumunda Kur`an değerleri ile hayatına yön veriyordu. İslam, toplumun tüm bireylerini sosyal hayatta eşit görürken, Allah katında üstünlüğün takva ile olduğundan bahseder. Toplumun hiç bir bireyi inancı, dili veya renginden dolayı farklı bir muameleye tabii tutmaz. Zira insanlığın renk ve dillerdeki farklılığı Allah (c.c.) ayetlerindendir. Birinin yok sayılması Allah`ın ayetlerinin birini inkar ve yok saymaktır." dedi.
 
"Hukuksuzluğu Yapan Kim Olursa Karşısına Adalet ile Çıkmalıyız"
Hz Muhammed`in (sav) "Öldüreceğiniz kuduz bir köpek dahi olsa zulüm etmeyiniz" şeklindeki hadisini hatırlatan Koçer, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bizler de bu gün dünyada ve toplumumuzda işlenen suçlara ve inkar politikalarına karşı tepkimizi İslami değerlerle değerlendirip Müslümanca tavır sergilemeliyiz. Devletin kutsal olduğu ve devlet yetkililerinin yaptıklarının bir hikmete mebni olduğu yanlış kanaatinin düzeltilmesi gerektiğini, hukuksuzluğu yapan her kim olursa karşısına adalet ile çıkmamız İslam`ın temel ilkesi olduğunu, 1914`ten günümüze kadar farklı gerekçelerle işlenen insanlık suçlarına, peygamberin (sav) gösterdiği hassasiyetle Kuran`ın ışığında İslami tepkimizi koymalıyız. Adaleti Allah adına ayakta tutmamız inancımız gereğidir." (Ramazan Sındıraç - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir