• DOLAR 32.505
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2434.011
  • ...
Özgür Suriye Ordusu: Esed, Rus Üssünde Saklanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AMMAN - Tuğgeneral Mustafa Eş-Şeyh, Cihan`a yaptığı açıklamada, Esed`in Şam`da 18 Temmuz`da muhalifler tarafından düzenlenen ve bazı Suriyeli bakanların da ölümüyle sonuçlanan saldırısı sonrası Rus savaş gemilerinin Akdeniz`de bulunan tek askeri üsleri Tartus`a gittiğini öne sürdü. Eş-Şeyh, söz konusu bölgeye bir saldırı olup olmayacağı konusundaki planlarının ise saklı olduğunu ima etti. Muhalif general, "Beşşar Esed`in Tartus`taki Rus üssünde olduğunu biliyoruz. Şam`daki saldırının ardından, önce Lazkiye`ye daha sonra da Tartus`a geçti. Kendisine bir saldırı yapılmasından korkutuğu için orada bekliyor" dedi.

Esed`e yönelik bir saldırı girişimlerinin olup olmayacağının sorulması üzerine Eş-Şeyh, "Şu anda Beşşar Esed`in bulunduğu bölgeye yönelik bir saldırı planımız olup olmadığı hakkında net birşey söyleyemem. Fakat bizim öncelikli hedefimiz Halep, daha sonra da Şam`ı ele geçirmek" diye konuştu.

"TLASS`A KESİNLİKLE GÜVENMİYORUZ"

Esed`in, rejimden kaçan çocukluk arkadaşı Menaf Tlass`a kesinlikle güvenmediklerini belirten Mustafa eş-Şeyh, "Bizim için bir anlam ifade etmiyor. Menaf`ın babası rejimin kurucularından birisi. Biz bu aileye kesinlikle güvenmiyoruz. Sizinle şunu paylaşmak istiyorum. Menaf Tlass terfi olamadığı için rejimden koparak Fransa`ya sığındı. Hatta hatırlarsanız Şam’dan ayrıldıktan ancak 2 hafta sonra basın açıklaması yaptı. Bunun sebebi onun farklı planlar içerisinde olmasıdır. Biz onun içerisinde ya da başında olacağı bir geçiş hükümetini kabul etmiyoruz. Bunun kesinlikle bir oyun olduğunu düşünüyoruz" iddiasında bulundu.

"KENDİ TAMPON BÖLGEMİZİ KURDUK"

Tuğgerenal Mustafa eş-Şeyh, Suriye ve Türkiye arasında oluşturulması planlanan tampon bölge ile ilgili kendilerine bir bilgi gelip gelmediğine ilişkin şunları söyledi: "Şu anda Halep ve İdlib`in kuzey kesimleri ile birçok bölgesinde biz kendimize ait bir tampon bölge oluşturduk. Bu şehirleri kimseden yardım almadan özgürleştirdik. Lazkiye`de Türkmenlerin yaşadıkları bölgelere yönelik ciddi saldırılar var. Daha çok kan dökülecek. Ama biz geri adım atmayacağız."

"ESED`İN YERİNE ADAM BULAMADILAR"

Suriye`nin, 17 ay önceki halinden bir farkının olmadığını savunan Tuğgeneral eş-Şeyh, "Yeni bir şey yok. Saldırlar, tutuklamalar, halka zulüm devam ediyor. Onun gerçek yüzünü dünya gördü. Libya`dan Doha`ya çok sayıda silah geldi fakat bu silahlar bize ulaşmadı. Amerika izin vermedi. Bunun en büyük sebebi Beşşar`ın yerine henüz bir adam bulamamalarıdır. Şu anda bize gelen destekler baltalanıyor. Bu sürecin uzamasının en büyük sebebi Müslümanların başa gelmesini engellemektir. Suriye`de Müslüman bir yönetimin başa gelmesini istemiyorlar. Bunu ne Amerika ne de İsrail istiyor. Orada güçlü bir yönetimin olmasını istemiyor. Esed onların dünya üzerinde oynadıkları oyunun bir parçasıdır" şeklinde konuştu.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir