• DOLAR 32.579
  • EURO 35.03
  • ALTIN 2428.678
  • ...
`Mescidi Aksa`ya Dokunmanın Maliyeti Ağır Olmalı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Uluslararası Kudüs Müessesesi, Arap ve İslâm ülkelerine yaptığı çağrıda siyonist işgal devletinin Mescidi Aksa`yı hedefe yerleştiren tehlikeli adımlarına karşı harekete geçilmesini istedi. Yapılan çağrıda işgal devletinin son günlerde attığı adımların ve aldığı kararların Mescidi Aksa`ya yönelik olarak 1967`den bu yana atılan en tehlikeli adımlar olduğuna dikkat çekildi.

Uluslararası Kudüs Müessesesi tarafından bugün (13 Ağustos Pazartesi) yapılan açıklamada siyonist işgal güçlerini geri adım atmaya zorlayacak en etkili çıkışların Müslüman halkların tepkileri ve resmî yollardan takınılacak tavırlar olacağı ifade edildi. Onun için işgal yönetimine Mescidi Aksa`ya dokunmasının kendisine çok ağıra mal olacağını açık bir dille ve cesaretli tavırlarla bildirmek gerektiği vurgulandı.

Öte yandan Gazze`deki İsmail Heniyye hükümeti de bugün yaptığı resmi açıklamada Mekke`de gerçekleştirilecek İslâm İşbirliği Teşkilatı Dördüncü Olağanüstü Zirvesi`ne yönelttiği çağrıda Kudüs ve Mescidi Aksa`ya sahip çıkılması için pratiğe dönük, müşahhas kararlar alınmasını istedi.

Başbakan Heniyye`nin siyasi danışmanı Dr. Yusuf Rezka, Quds Press haber ajansına yaptığı açıklamada Mekke zirvesinde Kudüs ve Mescidi Aksa konusunda pratiğe dönük adımlar atılması beklentisi içinde olduklarını ifade etti.

Filistin`in 1948`de işgal edilmiş bölgesindeki İslâmî Hareket tarafından da tüm Filistinlilere yapılan çağrıda Kadir gecesini Mescidi Aksa`da ihya etmek için yarın bu kutsal mabede akın etmeleri istendi. İslamî Hareket`in Kudüs`teki İslâmî mirasa ve Mescidi Aksa`ya sahip çıkmak amacıyla oluşturduğu bir organizasyon olan Bayraklar Hareketi tarafından yapılan açıklamada da Mescidi Aksa`ya gitmek isteyenlere yardımcı olmak için 200 otobüs tahsis edileceği bildirildi.

İşgalci siyonistlerin tüm engellemelerine rağmen Filistinliler mübarek Kadir gecesini Mescidi Aksa`da geçirmek için bir gün önceden hazırlıklarını başlattılar.

filistinhaber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir