• DOLAR 32.33
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2299.224
  • ...
Yemenliler`den Hadi`ye: Mursi Gibi Ol
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mısır Cumhurbaşkanı Mursi`nin aldığı kararı değerlendiren Yemen Halk Devrimi Koordinasyonu Basın Sözcüsü Salih el-Fakih, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Mursi`nin devrim şehitlerinin kanını yerde bırakmadığını belirterek, aynı tutumu Cumhurbaşkanı Hadi`den de beklediklerini ifade etti.

Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`nin üst düzey askeri yetkilileri emekli etme kararından övgüyle söz eden Yemen Kabileler Konfederasyonu Başkanı Sadık el-Ahmar da `` Mursi`nin kararı devrim şehitlerine vefa niteliğindedir`` dedi.

Birçok köşe yazarı ve gazetecinin Mursi`nin aldığı karardan duydukları memnunniyeti sosyal paylaşım sitelerindeki sayfalarına taşıdığı gözlemlendi.

Gazeteci Muhammed el-Ceradi, Cumhurbaşkanı Mursi`nin değişim için bedel ödemeye hazır olduğunu ifade ederken, bir diğer gazeteci Muhammed el-Alai ise Mursi`nin Yemen Cumhurbaşkanı Hadi`nin askerin yetkilerini azaltma kararından ilham aldığını öne sürdü.

Yemen Halk Devrimi liderlerinden Dr. Muhammed Zahiri de Mısır`ın siyasi ve sivil bir ülke olma yolunda hızlı adımlarla ilerlediğini belirterek, Yemen`de ise askeri kurumların siyasallaşmasından duyduğu endişeyi dile getirdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir