• DOLAR 32.343
  • EURO 35.071
  • ALTIN 2317.92
  • ...
Tarsus`tan Arakanlı Müslümanlara Yardım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Arakan`da Budist zulmü altındaki Müslümanlara yardım için Türkiye genelinde başlatılan kampanya çerçevesinde Tarsus genelindeki camilerde 40 bin TL toplandı.

 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Tarsus İlçe Müftüsü Abdulkerim Akbaba; Güneydoğu Asya`da bulunan Myanmar`ın Arakan bölgesinde yaşayan Müslümanlara karşı, son dönemde iyice artan şiddet hareketi nedeni ile evsiz kalan ve yurtlarını terk eden binlerce insanın: mülteci durumuna düşerek komşu ülkelere sığınmaya çalıştığını, barınma, açlık, susuzluk ve salgın hastalık tehlikesi ile karşı karşıya kaldığını söyledi.

 

\"40 Bin TL Toplandı\"
Bu nedenle yaşam mücadelesi veren Arakanlı Müslümanlar için yardım kapmayası başlattıklarını belirten Müftü Akbaba şunları söyledi: \"Yardımlaşma ve dayanışma duygusunun yoğun olarak yaşandığı mübarek Ramazan ayında halkımızın da beklentileri doğrultusunda zor durumdaki Myanmar`ın Arakan bölgesinde yaşam mücadelesi veren Müslüman kardeşlerimizin gözyaşlarını bir nebzecik dindirebilmek amacıyla Tarsus Müftülüğümüz, Tarsuslu hayırseverler tarafından bugün itibari ile 40 Bin Türk lirası nakdi yardım da bulunmuştur.\"

 

\"Bayram Namazından Sonra Yardım Toplanacak\"
Yardım toplama işleminin sürdüğünü belirten İlçe Müftüsü Akbaba, \"Halen devam eden yardım kampanyasına Tarsus`a bağlı tüm camilerde 19 Ağustos 2012 Pazar günü Ramazan Bayramı namazı sonrası yapılacak olan yardımlarla katılacak. Son aylarda Arakan Müslümanları üzerinde tatbik edilen zulüm ve işkenceler içimizi sızlatmaktadır. Bölgede bulunan Müslüman kardeşlerimizin her zamankinden daha çok dua ve yardımlarımıza ihtiyacı vardır` dedi. (A. Hakim Kurt - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir