• DOLAR 32.382
  • EURO 35.093
  • ALTIN 2326.174
  • ...
Diyanet`ten Kadir Gecesi Mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez Mübarek Kadir Gecesi için yayınladığı mesajda, Kadir Gecesinin önemine vurgu yaparak bazı hatırlatmalarda bulundu.

 

14 Ağustos Salı gününü Çarşambaya bağlayan gecenin Kadir Gecesi olduğunı hatırlatan Prof. Dr. Mehmet Görmez, Kadir gecesinin anlatıldığı Kadir suresinin bizlere üç mesaj getirdiğini ifade ederek, bu mesajlar şöyle sıralandı:

 

\"- Birincisi, Kadir gecesini değerli kılan \"yaradılış bilgisinin ders kitabı\" olan Yüce Kur`an`ın ilk nüzulüne şahit olmuş olmasıdır.

- İkinci mesaj, her Kadir gecesinin müminlere her yıl bir ömürlük bir fırsat sunmuş olmasıdır.

- Üçüncü mesaj, vahiy meleği Cebrail aleyhi`s-selâm ile Allah`ın meleklerinin Kadir gecesinde yeryüzüne selâm ve esenlik getirmek üzere inmeleridir.\"

 

Kadir gecesinin, Kur`an`ın kadir ve kıymetinin bilindiği oranda ihya edileceğini belirten Görmez, \"Kur`an`ın hak, hakikat, ahlâk ve adalet ilkelerine sarıldığımız ölçüde bu gecede bir ömre bedel manevî gelişmeler yaşayabiliriz. Kur`an`ın barış ve esenlik mesajlarına değer verdiğimiz nispette Allah`ın meleklerinin, yeryüzüne barış ve esenlik getirmek üzere indiklerinin idrakine varabiliriz. \"Her geleni Hızır, her geceyi Kadir bil!\" şuuruyla hayatımızı sürdürdüğümüz müddetçe Kadir gecesinden hakkıyla istifade edebiliriz.\" ifadelerini kullandı.

 

Müslümanlara Yapılan Zulümler Ramazan Sevincimizi Buruk Bir Şekilde Yaşamamıza Sebep Olmuştur
Dünyanın muhtelif yerlerinde Müslümanlara reva görülen zulüm, şiddet, cinayet ve insanlık dışı eylemlerin, Ramazan sevincimizi buruk bir şekilde yaşamamıza sebep olduğunu belirten Görmez sözlerine şöyle devam etti:

\"Kadir gecesini idrak ederken, dünyanın neresinde olursa olsun topyekûn açların, yoksulların, mahrumların, mağdurların, zayıf bırakılmışların, zulme uğramışların haklarına dikkat kesilmek, onların dertleriyle dertlenmek, acılarına ortak olmak, yaralarını sarmak, hâlleriyle hemhâl olmak; zâlim ve diktatörlerin hak ve hukuk tanımayan, azgınlaşan ve şımaran iradelerine karşı tavır almak, kısacası insanlığın barış ve huzuru için hayrın anahtarı şerrin kilidi olmak, yeryüzündeki bütün Müslümanların üzerine düşen bir görev ve sorumluluktur. Bu vazife, bu gece yeryüzüne inen meleklere ve Cebrail aleyhisselâma eşlik edecek maneviyata uygun bir kulluğa sahip olmak için de yerine getirilmesi gereken bir ödevdir.

 

Bu duygu ve düşüncelerle başta ülkemiz ve gönül coğrafyamız olmak üzere bütün İslâm âleminin mübarek Kadir gecelerini en güzel dilek ve duygularla tebrik ediyor; Kadir gecesinin feyz ve bereketinden hepimizin nasibdâr olabilmesini, dua ve niyazlarımızın kabul edilmesini, topyekûn İslâm dünyasının içinden geçmekte olduğu zorlu süreçten bir an evvel kurtulmasını, Ramazan Bayramına sağlık, afiyet içerisinde huzur ve mutlulukla erişebilmeyi Cenâb-ı Mevlâ`dan niyaz ediyorum.\" diye konuştu. (Veysi Çetik - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir