• DOLAR 32.367
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.305
  • ...
Mersinli Gençlerden İtikâfa Yoğun İlgi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Mübarek Ramazan ayının sonlarına yaklaştığımız bu günlerde Mersinli gençler çeşitli camilerde ailelerinden izin alarak, unutulmaya doğru giden itikaf sünnetini yeniden ihya etmeye çalışıyorlar.

Bir Sünneti İhya Etmeye Çalışıyoruz
İtikâfa giren gençlerden Abdullah Ekinci duygularını şöyle açıkladı: "Peygamber Efendimiz Kadir Gecesini son on gün itikâfa girerek aradığı için biz de onun sünnetini yaşayıp tekrar ihya etmek ümidiyle arkadaşlar ile bir araya geldik. Peygamber Efendimiz ve ashabı İslam`ın özünü en iyi şekilde yaşadıkları için biz de onların sünnetini yerine getirmeye çalışıyoruz. İki yıldır itikaf sünnetini yerine getirmekle Ramazan ayını gerçek manada insan farkına varıp idrak edebiliyor. Okuduğumuz Kur`an`ı Kerim, yaptığımız dualarda, zikirlerde insan Allah a daha iyi yaklaştığını hissediyor. Umarız ki tüm Müslümanlar itikâf sünnetini yerine getirirler temennisinde bulundu.

İtikâfa girenlerden Ercan Fidan ise; "Mübarek üç ayların sonuncusu olan Ramazan ayındayız. Peygamber Efendimiz Ramazan ayı hakkında şöyle buyuruyor:" Her kim Ramazan orucunun sevabını Allah`tan umurak, orucu tutarsa Allah geçmiş bütün günahlarını bağışlayıp, kendisini affeder ." Yine başka bir hadisinde şöyle buyuruyor: "Bu öyle mübarek ve faziletli bir aydır ki başı rahmet, ortası mağfiret sonu ise cehennem azabından azat olmak ve kurtulmaktır."diye

Bu Sünnet Müslümanlar Arasında Unutulmaya Yüz Tutmuş
Ramazan ayı içerisinde Müslümanların uzun yılardan beri ihmal etmiş oldukları bir sünnetin var olduğunu söyleyen Fidan, "Hadis-i Şeriflerden varid olmuş ki Peygamber Efendimiz, kendisine oruç farz olduktan sonra tüm Ramazanların son on gününde itikafa girerek geçirmiştir. Yani itikaf sünnetini Peygamber Efendimiz hiçbir zaman terk etmemiş. Sahabelerine şiddetle tavsiye etmiş. Peygamber efendimiz şöyle buyuruyor: " Ümmetimin fesada düştüğü zamanda kim, benim bir sünnetimi ihya ederse kendisine yüz şehit sevabı vardır." bu ümit ve temenni ile ümmet içerisinde terk edilmeye yüz tutmuş olan bu sünneti ihya etmek için Ramazanın bu son on gününde bir araya geldik ve zamanımızı ibadet ile meşgul olarak en güzel şekilde geçirmeye çalışıyoruz." dedi.

Fidan, dünyevi kaygılardan dolayı gün boyunca itikafa giremediklerini fakat teravihten sonra caminin bir köşesinde, çeşitli ibadetler yaparak ve son on günde bir hatim yapmak sureti ile bu ibadeti ihya etmeye çalıştıklarını sözlerine ekledi. (Osman Öksüz-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir