• DOLAR 32.562
  • EURO 34.792
  • ALTIN 2491.739
  • ...
Bakan Şimşek TÜMSİAD Üyeleri İle Sahurda Buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-Batman`ın tanınmış ailelerinden Hamidilerin, Diva Düğün Salonunda düzenlediği iftar programına katılan Maliye Bakanı Şimşek, burada yaptığı konuşmada \"Ramazan ayı tüm güzellikleri ve inanç iklimiyle sürüyor, tuttuğumuz oruçlar ve ettiğimiz dualar kabul olsun\" dedi. Ailenin ileri gelenleriyle bir süre sohbet eden Maliye Bakanı Şimşek programına devam etmek üzere buradan ayrıldı.

 

Ev ziyaretlerine iftardan sonra başlayan Maliye Bakanı Şimşek, Ak Parti İl Yönetim Kurulu üyesi Adile Gürbüz`ü evinde ziyaret etti. Maliye Bakanı Şimşek, burada bir süre sohbet ettikten sonra çıkışta çocukların yoğun ilgisiyle karşılaştı ve oyuncaklar dağıttı.

 

TÜMSİAD Batman Şubesinin Van Kahvaltı Salonu`nda düzenlediği sahur programına katılan Maliye Bakanı Şimşek, işadamlarıyla bir araya geldi, Batman`a yapılan yatırımları ve iş adamlarının sıkıntılarını dinledi.
TÜMSİAD Batman Şubesi Başkanı Nezir Yeşilyurt yaptığı konuşmada Maliye Bakanı`nın Batmanlı olmasının Batman için büyük bir şans olarak görülmesi gerektiğini belirtti. \"Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Türkiye`nin diğer illerinden daha çok Batman için çalışıyor, yapılan yatırımlarla ilimiz büyük bir hızla yeni bir yüze ve kimliğe sahip oluyor. Bu kıymetli çalışmaları için Bakanımız Mehmet Şimşek`e teşekkür ediyoruz\" dedi.

 

TÜMSİAD Genel Başkanı Dr. Hasan Sert Batman başta olmak üzere bütün doğu ve güneydoğu illerimizin sanayi üretiminde, pazarlama ve istihdam alanlarında çok büyük ilerlemeler kat ettiğini ve daha fazla çaba sarf ederek bu bölgemizin üretimde söz sahibi hale gelip tüm dünyaya ihracat yapması gerektiğini belirttiği konuşmasında \"Ülke olarak, millet olarak çok çalışıp değer üretmeliyiz, iş adamlarımız çok çalışıp dünyaya açılmalıdır. Burada bize desteklerinden dolayı Maliye Bakanı Şimşek`e çok teşekkür ediyorum\" ifadelerini kullandı.

 

Milletin Hizmetkârıyız
Maliye Bakanı Şimşek yaptığı konuşmada Batmandaki yoksul ailelerin oranından bahsederek \" Biz burada güzel sofrada oturuyoruz ama akşam bir kaç ailemizi gezdik, orada ki sıkıntıları birebir yaşadık. Amacımız bu insanlara yardımcı olmaktır. Ama en iyi destek onlara balık tutmayı öğretmektir. En iyi destek onlara iş imkânı sağlamak. Devlet, hükümet olarak görevimiz milletimize en iyi hizmeti sunmak, sizlerin önünü açmak, aynı zamanda da memlekette herkesi kucaklamaktır\" dedi.

 

Eğitim ve yetişmiş eleman sorunundan bahseden Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, \"Bu bölgeye geçmişte büyük teşvikler verilmiş ama başarılı olunamamış. Bunun arkasında çok sebep var. Ama bu gün biraz daha iyi bir noktadayız. Yetişmiş eleman sorunu eskisi kadar kötü değil. Eskiden bu bölgede üniversite sayısı bir elin parmağı kadar yoktu, meslek liseleri çok azdı. Şu anda Batman`da 8 bin meslek lisesi öğrencimiz var. Yeni bir üniversitemiz var\" ifadesini kullandı.

 

Doğu bölgelerimizde ve Türkiye`nin tamamında işletmelerin önündeki sıkıntıları kaldırmak için çözümler ürettiklerinden bahseden Maliye Bakanı Şimşek, \"Devlet, millet için vardır. Bu anlamda hepimiz milletin hizmetkârıyız\" sözlerini kullandı (Halid Çoşkun-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir