• DOLAR 32.584
  • EURO 34.821
  • ALTIN 2492.462
  • ...
Selam-Der 400 Fakir Aileye Yardımda Bulunuyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MUŞ - Muş`ta veren el ile alan el arasında bir köprü görevi gören ve yaptığı etkinlik, çalışma ve yardımlarla fakir vatandaların umudu haline gelen Muş Selam İlim Eğitim Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Selam-Der) Ramazan ayında hummalı çalışarak fakirleri sevindirmeye devam ediyor.
 
Cumartesi gününe kadar Muş merkezde bulunan 9 mahallede toplam 112 aileye yardım ulaştırdıklarını ifade eden Selam Der yetkilileri, Muş`un en fakir mahalleleri olan Dere, Muratpaşa ve Kale mahallelerinde ise bugünden itibaren dağıtıma başlayacaklarını belirttiler. Yetkililer çevre köylerde yapacakları yardımlarla birlikte yardım edecekleri aile sayının 400 olacağını belirttiler.
 
Yardımların gece yapıldığını belirten Dernek başkanı Cesim Yılmaz, gündüz dağıtıp ta kimsenin rencide olmasını istemiyoruz. Bu bağlamda "Herkesin istirahata çekildiği akşam saatlerinde yardımlarımızı muhtaç ailelere ulaştırıyoruz." dedi.
 
Bazen gece 01.30`a kadar dağıtım yaptıklarını belirten Yılmaz, "Muş`un Korkut ilçesinde yeni kurulan Rahmet-Der`le de koordineli çalışıyoruz. Korkut ilçe ve çevre köylerinde yaklaşık 100 aile tespit ettik. Ve bunların büyük çoğunluğuna yardımlarımızı ulaştırdık. İnşallah Muş Selam-Der ve Korkut Rahmet-Der olarak Korkut ilçe ve köylerindeki 100 aileye Ramazan bitimine kadar yardımlarda bulunacağız"
 
Yardımlarının Ramazan Ay`ından sonra da devam edeceğini belirten Yılmaz "Birinci derecede tespit ettiğimiz yoksul aileler vardır. Bunlara son 2 yıldır düzenli olarak her ay yardımlarımızı ulaştırıyoruz. Ve bundan sonra da yardımlarımızı ulaştırmaya çalışacağız inşallah" dedi
 
Ramazan ayında şahit oldukları bazı tablolara üzüldüklerini belirten Yılmaz, "Maalesef görüyoruz ki Muşlu bazı hayırseverler zekat ve yardımlarını bir kamyon yada kamyonete doldurup Muş`un belli bir mahallesine gidip rast gele herkese yardım yapıyorlar. Buda İster istemez hak sahipleri olan fakirler, miskinler, borçlulara ulaşmamaktadır. Buradan hayırseverlere sesleniyoruz. Muş`ta 230 yoksul ve fakir aile tespit ettik. Köylerle beraber bu sayı 500`ün üzerindedir. Muhtaç aileleri tespit etmek için yardım komisyonu kurduk. Bu komisyondaki arkadaşlarımız gidip bizzat evleri tespit ediyor, haklarında detaylı bilgi almak için Muhtarlık, Cami İmamları ve komşularından bilgi edinip ona göre ihtiyaç derecesini belirtiyorlar. Görüldüğü gibi ince eleyip sık dokuyoruz. Amacımız gerçek muhtaç ailelere ulaşmaktır." dedi. (İnan Sur-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir