• DOLAR 32.368
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2325.19
  • ...
İşgalci Siyonist Siber Savaşa Hazırlanıyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

israil Başbakanlığı`ndan yapılan açıklamada, ulusal sibernetik görev gücünün amacının İsrail`i savunma sistemlerine ve altyapı şebekelerine verilebilecek olası zararlardan korumak olduğu belirtildi.

Habertürk`ün haberine göre, Ulusal sibernetik görev gücünün başkanlığını Ulusal Araştırma ve Geliştirme Konseyi Direktörü Prof. İzak Ben-İsrail`in yaptığı bildirildi.

Netanyahu, İsrail`in ülke yaşamının dayandığı tüm hayati sistemleri felce uğratabilecek siber saldırılara açık olduğu uyarısında bulundu ve "Elektrik, su şebekeleri, kredi kartları, ulaşım, trafik; bunların hepsi bilgisayarlarla yönetiliyor ve dolayısıyla saldırıdan zarar görebilir. Bu gibi tehditlere cevap verecek bir savunma sisteminin acilen oluşturulması gerekiyor" diye konuştu. Netanyahu, "hükümetin aldığı önlemlerin, tehdidin güvenliği ilgilendiren kısmı ile ilgili olduğunu" sözlerine ekledi.

Başbakanlık açıklamasında, bu görev gücünün geçtiğimiz yıllarda dünyada meydana gelen bu tür saldırılardan sonra kurulmasına karar verildiği belirtilerek, Brezilya`da elektrik şebekesinin ve Estonya`da bankacılık sisteminin hacker`ların saldırılarına maruz kaldığı hatırlatıldı.

İsrail`in elektronik sisteminin de sürekli olarak bu tür tehditlerin altında kaldığına işaret edilen açıklamada, 2008 yılında İsrail Merkez Bankası`nın sitesinin devre dışı kaldığı, geçen yıl Haziran ayında da Mavi Marmara gemisine yapılan saldırının ardından, Tel Aviv belediyesinin de aralarında bulunduğu bir çok İsrailli internet sitesinin hacker`ların saldırısına uğradığı ifade edildi.

Dünya Bülteni


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir