• DOLAR 32.515
  • EURO 34.953
  • ALTIN 2431.408
  • ...
İnancımız Muamelelerimize Sevgi Olarak Aksetsin
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Yaklaşan Kadir Gecesi ve bayram münasebetiyle Diyarbakır İl Müftüsü Nimetullah Erdoğmuş, bir mesaj yayınladı. Erdoğmuş mesajında, önemli gün ve gecelerin ihyasının zamana ve zemine göre değişik görünüşler alabildiğini, insan hayatının maddi, manevi iki büyük özellik taşıdığını belirterek, bunların dengelenmesi için kutsal gün ve geceler ile mekanların etkisinin çok önemli olduğunu kaydetti.

 

Erdoğmuş, kutsal sahife ve kitapların sonuncusu olan yüce kitabımızın bu ayda indiğini söyleyerek mesajına şöyle devam etti: \" Kur`an-ı Kerim`in indiği bir ay olan Ramazan-ı Şerif`in ve bu ayda bir çok hikmete mebni olarak saklı tutulan, ancak rivayetlere göre Ramazan`ın 27. günü gecesi olarak biline gelen Kadir Gecesi`nin tüm insanlığa hayır ve huzur getirmesini niyaz ederim. Ahir zaman Peygamberi, ilk inen ayetlerle her şeyi yaratanın Allah olduğunu, bütün insanlar için gerekli her şeyi cömertçe taktir ettiğini, Allah`ın bütün ve müstesna kudretinden ayrı olarak, fikri ve manevi alanda olduğu kadar sosyal ve maddi alanda her türlü yardım ve toplumda adaletin tesis edilmesi için mücadele verilmesini emretmiştir.\"

 

Kadir Gecesi`ni idrak edecek olanlara Rasulüllah` ın af ile ilgili duyarlılığı hatırlatmasının da ayrıca dikkat edilmesi gereken bir husus olduğunu belirten Erdoğmuş, inancımızın muamelelerimize sevgi olarak aksetmesi ise kaçınılmaz olarak görülmüştür diyerek Kadir Gecesi mesajının devamında: `İman etmedikçe cennete giremez, birbirinizi sevmedikçe iman etmiş olamazsınız` uyarısının ardından, Rasulüllah  bizlere şu çıkış noktasını göstermektedir; `selamlaşmayı, selamı (barışı) aranızda yayınız. Yayınız ki inançsızlık ve sevgisizlik illeti sizi cennetten mahrum bırakmasın` diye buyurmaktadır. Ramazanın bereketi Kadir Gecesi`nin selameti ve bayramın neşesi yer yüzüne saçılsın ve merhamet tohumları yeniden yeşersin duasıyla Leyletül Kadriniz ve bayramı şerifiniz mübarek olsun\" dedi. (Osman İçli-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir