• DOLAR 32.374
  • EURO 35.018
  • ALTIN 2325.61
  • ...
Dün Düşen Uçakın Enkazına Ulaşıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Deniz Şube Müdürlüğü’ne bağlı dalgıçlar, sahilden 400 metre açıkta 30 metre derinlikte ’Cirrus’ tipi pervaneli uçağın gövdesi, motoru, kuyruğu, pervanesi ve tekerleklerini tespit etti. Denizdeki parçalar çağırılan römorkor aracılığı ile çıkarılarak uzmanların incelemesine sunulacak.

PERVANEYE YILDIRIM İSABET ETTİ

Marmara Ereğlisi açıklarında düşen uçaktaki öğretmen pilot Hikmet Aral ile öğrenci pilot Lisa Şener’in dün denizde bulunmasından sonra cesetleri üzerinde ilk otopsi yapıldı.

Otopside öğretmen pilot Hikmet Aral’ın vucudunda yanık olduğu belirlendi. Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İncele Şube Müdürlüğü uzmanları bunun muhtemelen uçağın pervanesine yıldırım düştüğünü gösterdiğini kaydettiler. Yıldırım düşmesi sonucu pervaneden kopan parçaların kokpite girdiğini öğrenci pilot Lisa Şener’in başında ve bacaklarındaki yaralanmaların bu durumu gösterdiği kaydedildi.

Öte yandran Çorlu Havaalanı Müdürlüğü yetkilileri, Tekirdağ’ın Marmara Ereğlisi yakınlarındaki BOTAŞ’a ait LNG tesislerinin bulunduğunu belirterek, bu bölgenin uçuşa yasak olduğunu söylediler. Ancak, uçağın geliş istikametinin yanı sıra bölgede yoğun CB olarak adlandırılan, tehlikeli elektrik yüküne sahip ’cumulonimbus’ bulutlarının olması nedeniyle pilotların kaçınma yaparak yasak bölge üzerinden geçmeyi tercih ettikleri tahmin ediliyor.

Kazanın asıl nedeni, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ne bağlı Kaza Kırım Ekibi’nin yapacağı araştırmalar ve hazırlayacağı raporla ortaya çıkacak.f
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir