• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
TBMM Yarın Olağanüstü Toplanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
TBMM Genel Kurulu, terör olayları ve Suriye`deki gelişmeleri değerlendirmek üzere CHP`nin TBMM Başkanlığı`na yaptığı başvuru üzerine, yarın saat 15.00`te olağanüstü toplanacak. Yarınki birleşimi TBMM Başkanvekili Sadık Yakut`un yönetmesi bekleniyor.

Başkanvekili, birleşi açabilmek için toplantı yeter sayısı arayacak. AK Parti ve MHP`nin, CHP`nin toplantı çağrısına olumsuz yanıt vermesi nedeniyle, İçtüzük gereği Genel Kurul`da 184 olan toplantı yeter sayısına ulaşılamadığının anlaşılması durumunda, birleşim kapatılacak.

Olağanüstü toplantılarla ilgili geçmiş uygulamalarda birkaç istisna dışında Başkanvekili`nin yoklama yaptığı belirtildi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, CHP`nin 124 imzalı başvurusu üzerine Genel Kurulu, yarın saat 15.00`te olağanüstü toplantıya çağırmıştı.

Bu arada, yarın Meclis`te CHP Grubu da toplanacak. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu`nun, 13.30`da toplanacak olan CHP grubunda, olağanüstü toplantı çağrısının gerekçelerini anlatması ve bu konuda yöneltilen eleştirilere cevap vermesi bekleniyor.

Öte yandan, Meclis Genel Kurul Salonu`nda genel bir temizlik yapıldı ve teknik sistemler gözden geçirildi.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir