• DOLAR 32.562
  • EURO 35.034
  • ALTIN 2430.275
  • ...
Güpegündüz Hırsızlık Vakası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Son dönemlerde artan hırsızlık vakaları halkı tedirgin ediyor. Bingöl merkez Madden Sokakta bulunan bir işyerine güpegündüz giren hırsızlar, 15 TL`yi çaldılar.

İşyeri sahibi Hacı Gıyasettin Erdem, Müslüman bir toplumda ve özelikle Ramazan ayında böyle bir olayın yaşanması kendisini üzdüğünü söyledi. Erdem, \"Mübarek Ramazan ayında ben Müslüman`ım diyen bir insan bunu yapıyorsa aslında bunun nedeni ve kaynağı araştırılması lazımdır. Bunun sebebi nedir, niye bu seviyeye düştü, bunun kaynağı nedir iyi bilmek lazım\" dedi.

İnsanları bu hale düşüren sebebin İslami eğitimsizlik olduğuna işaret eden Erdem, \"ilahi eğitimin verilmediği toplumların gidişatı böyle olur\" dedi. Toplumun İslamiyet`ten uzaklaştırıldığını belirten Erdem, \"İnsanlarımıza İslami eğitim almalarına müsaade edilmediği için cehalet baş gösterdi ve bunun akabinde böylesi olaylar vuku bulmaya başladı. Benim bir miktar param çalınmış olabilir, ama param çalındı diye üzülmüyorum. Beni üzen Ramazan ayında bu gibi olayların vuku bulmasıdır\" dedi. (Nihat Kanat - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir