• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`İslam Davası İnanların Omzuna Yüklenmiştir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN- Mübarek Ramazan ayının sonuna geldiğimiz şu günlerde STK`lar yoğun bir şekilde çalışmalarına hız verdiler. Bu kapsamda Mustazaflar Cemiyeti Mersin Şubesi dernek binası önünde geniş katılımlı bir iftar programı düzenledi. Halkın iftar programına yoğun ilgi gösterdiği gözlendi.

İftar programı, Ramazan ayın da nazil olmaya başlayan, insanlara hidayet ve hayat rehberi ve kelamların en güzeli olan Kur`an`ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından Grup İhya`nın okuduğu Kürtçe mevlit ise, iftar programına katılan halka duygulu anlar yaşattı.

Ramazan Ayın da, İslam Davası İnanların Omzuna Yüklenmiştir
İftar programına davetli olarak katılan Ekrem Derdiyok hoca kısa bir konuşma yaptı. Konuşmasında, O Ramazan ayı ki başı rahmet, ortası mağfiret sonu ise cehennem kurtuluştur diyen Ekrem hoca şöyle devam etti: "Ramazan ayı Ümmet ayıdır. Ramazan ayı mağfiret ayıdır, bereket ayıdır. Ramazan ayı Kur`an ayıdır. Ramazan ayı itikaf ayıdır ve Ramazan ayı bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi ayıdır. Ramazan ayı Peygamberimizin peygamber seçildiği bir aydır. Ramazan ayında İslam davası inanların omzuna yüklenmiştir. Bu ayda biz İslam davasını kabul etmişiz. Bu ayda biz Allah`ın Resulünün risaletini kabul etmişiz. İşte bu ayda dünyanın dengeleri yeniden değişmiştir." diye konuştu.

Rahmet peygamberi Hz. Muhammed`in (sav) Ramazan ayının başlamasıyla Müslümanlara bir mesaj verdiğini hatırlatan Ekrem Derdiyok hoca, "Ey insanlar Ramazan ayı sizleri gölgelemiştir. Ramazan ayı rahmet ayıdır. Ramazan ayı mağfiret ayıdır. Ramazan ayı öyle bir aydır ki onun içinde bir gece vardır ki bin aydan daha hayırlıdır. Ey insanlar Ramazan ayı içerisinde büyük bir davanın indiği aydır. Ey insanlar her kim ki Ramazan ayında bir insanın elinden tutar veya bir fakiri yedirir içirirse Kıyamet gününde Allah Teala aynı kaptan ona içerecektir. Cennetin elbiselerinden ona giydirecektir. Onun var olan günahlarını da af edecektir." dedi.

Bu tür Programlar Kardeşliği, Beraberliği Arttırmakta
Mustazaflar Cemiyeti Şube Başkanı Veysi Yumlu ise, Ramazanda yapılan bu tür programların, kardeşliği, birlikteliği, beraberliği arttırdığını, Müslümanlar arasındaki husumeti giderdiğini söyledi. Bu sebeplerden dolayı bu tür etkinliklerin sürekli olmasını dilediğini ifade eden Yumlu, "Halkımızın bu tür etkinliklere iştirak etmesi ve bu tür etkinlikleri sürekli olması için yardımlarında öncü olmalarını arzu ediyoruz. Bu vesile ile Müslümanların tutmuş oldukları oruçları ve ibadetlerinin kabul olmasını Rabbimizden niyaz ediyoruz." dedi. (Osman Öksüz - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir