• DOLAR 32.599
  • EURO 34.809
  • ALTIN 2409.354
  • ...
İnsan Hakları Aktivistlerine Yapılan Saldırı Kınandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
GAZİANTEP - Mazlum-Der Gaziantep Şube Başkanı Abdurrahim Çelik, insan hakları aktivistlerin 9 Ağustos Perşembe akşamı Uludere`ye Adalet İçin meşaleli yürüyüş öncesi Fatih Camii avlusunda uğradıkları silahlı saldırı hakkında basın açıklaması yaptı.

Sahneye konulmak istenen oyunu bozacaklarını ifade eden Çelik, \"Ellerinde taşıdıkları silah, döner bıçağı ve sopalarla insan hakları aktivistlerine saldırı yapan grubun amacı açıktır. İnsanların zihinlerini bulandırmak, sivil toplum örgütlerini mazlumların yanında verdikleri mücadeleden vazgeçirmek ve ülkede Kürt sorununun çözümüne yönelik atılan adımları engellemektir. Ama biz bu oyunları bozacağız\" dedi.

Saldırılar karşısında güvenlik güçlerinin üzerine düşen görevi yapmadığını belirten Çelik, \"Gaziantep Mazlum Der Şubesi olarak; Uludere için adalet arayan aktivistlere satır ve silahla saldıranları oraya yönlendirenlerin ortaya çıkarılmasını, saldırganların hukuk önünde hesap vermesini ve görevini ihmal eden güvenlik görevlileri hakkında derhal inceleme başlatılmasını talep ediyoruz\" dedi. (Şefik Mert-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir