• DOLAR 32.502
  • EURO 34.631
  • ALTIN 2480.549
  • ...
Araplar, Yurtdışında Tedaviyi Tercih Ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Gallup araştırma şirketi tarafından yapılan kamuoyu yoklamasına göre, ciddi bir hastalığın tedavisi için Kuveyt vatandaşlarının yüzde 65`i başka ülkeye gideceğini belirtti. Tedavi amacıyla ülke dışına en az gitmek isteyenlerin yaşadığı Körfez ülkesi yüzde 35 ile Suudi Arabistan oldu. Diğer Körfez ülkelerinin oranları ise şöyle: Bahreyn (yüzde 47), Katar ve Umman (yüzde 43`er) ve Birleşik Arap Emirlikleri (yüzde 39).

Yurtdışına tedavi için giden vatandaşların Körfez hükümetlerine pahalıya malolduğu kaydedilen raporda, sadece BAE hükümetinin bu işlem için yılda 2 milyar dolar harcadığı vurgulandı. Uzmanlar, artan bakım ihtiyaçları ve kaliteli sağlık hizmetlerine olan ihtiyacı karşılayabilmek amacıyla Körfez ülkelerindeki hükümetlerin strateji üretmek zorunda olduğunu kaydediyor. Örnek olarak Suudi Arabistan, önümüzdeki dört yıl içerisinde sağlık sektörüne 73 milyar dolarlık yatırım yapmayı planlıyor.

Hareketsiz yaşam nedeniyle Körfez ülkelerinde özellikle diyabet, obezite ve kalp hastalıkları riski artmaya devam ediyor. Uluslararası Diyabet Federasyonu verilerine göre Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerindeki 366 milyon diyabet hasta sayısı 2030 yılına kadar 552 milyona çıkacak. Diğer bir uluslararası araştırmaya göre de dört Körfez ülkesi dünyadaki en `şişman` ilk 10 ülke arasında yer aldı. İlk sıradaki ABD`yi Kuveyt takip ediyor.

Timetürk

Bu haberler de ilginizi çekebilir