• DOLAR 32.319
  • EURO 35.111
  • ALTIN 2308.957
  • ...
`Başörtülü İlkokul Öğrencilerine Dokunmamalılar`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanlığınca düzenlenen iftar yemeğinde bir konuşma yapan Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak, bir anne, bir baba ilkokula gitmekte olan kızını kendi inancına göre okula gönderiyorsa idarici ve yöneticilerin müdahale haklarının olmadığını söyledi.

Düzenlenen İftar Yemeği programı, Kur`anı- Kerim tilavetiyle başladı. Yemekten sonra, Sadet Partisi İl Başkanı Fesih Bozan, Ramazan ayında tutulan oruçların ve yapılan duaların İslam birliğinin kurulmasına vesile olmasını, kültürel ve fiziği olarak işgal altında bulunan İslam Âlemi`nin kurtuluşuna Müslümanlar arasındaki kin ile nefretin kalkmasına, barış, kardeşlik sevgi ve refah getirmesi temennisinde bulundu. Bozan, mazlumlar ayağa kalkmadıkça zalimler diz çökmeyecektir vurgusundan sonra idarecilerin ana görevinin ise "Vatandaşlara her yönüyle hizmet etmek ve vatandaşı can, mal, namus, nesil, din güvenliği, refah ve huzurunu sağlamaktır" dedi.

Bir Kız Çocuğu Başörtülü Olarak İlkokula Gidiyorsa Bundan Yöneticilere Ne

Bozan`dan sonra İftar Programında bir konuşma yapan Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak ise, ülke ve toplumun kanayan yarası olan başörtüsüne değinerek, özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde kız çocukları, ailelerin inancına uygu biçimde giyinmek istiyorsa buna yönetici ve idarecilerin mani olmaya haklarının olmadığını vurguladı. Kamalak, "Bir anne bir baba ilkokula gitmekte olan kızını kendi inancına göre giydirmek ve giyindirmek istiyorsa bundan yöneticilere ne "diye sordu.

Nereden Bir Feryadı Figan Yükseliyorsa Orası Bir İslam Diyarı Değil Midir?

Kamalak daha sonra, Çanakkale`de Türküyle, Kürdüyle hep birlikte geçmişte emperyalizme karşı konulduğunu, ancak zaman içerisinde siyasi yetkililerin birtakım hatalarını kullanmak suretiyle Kürdü Türke, Türkü Kürde düşman yapmaya çalışıldığını ifade ederek şöyle devam etti: "İster siyasetten olsun ister yanlışlıkla olsun Müslümanın Müslümanı katletmesi asla ve asla kabul edilemez. Soruyorum sizlere, nereden bir feryadı figan yükseliyorsa, kulaklarımızı sağır edercesine çığlıklar geliyorsa, orası bir İslam diyarı değil midir- O çığlıklar kardeşlerimizin, kızlarımızın çığlıkları değil midir- Nereden bir kesik duman yükseliyorsa orası bir İslam diyarı değil midir- Orası bir Irak, Suriye, Bosna Hersek değil midir- Bu böyle gitmez, gitmemesi lazım. Bu zilletten kurtulmamız için atalarımız gibi dedelerimiz gibi bir araya gelinmesi vücutlarını birbirlerine siper etmesi icap etmez mi- Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Sünnisiyle, Alevisiyle, Caferisiyle hepimiz Müslümanız, kardeş topluluğuyuz."

Devlet, Doğu ve Güneydoğu`da Yatırımı Kendisi Yapmalıdır

Kamalak, Saadet Partisi olarak, işsizliğin yoğun olduğu bölgelerde özellikle de Doğu ve Güneydoğu`da devletin öncülük etmesini istediklerini vurgulayarak,"Bölgede yatırımı bizzat devletin kendisi yapmalıdır. Buralarda sosyal içerikli yatırımlara öncülük etmelidir. Özel sektöre de 25-30 yıllık için vergi istisnası ve muafiyeti getirmelidir. Yani yatırımları teşvik etmeli işsizliği önlemenin yollarını mutlak suretle bulmalıdır" ifadelerini kaydetti. (Osman İçli-Salih Torak, Ayetullah Turgut-İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir