• DOLAR 32.602
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2498.367
  • ...
Hasta Yakınları İçin Konaklama Evi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - Üniversitesi kampus alanı içerisine Şehitkamil Belediyesi tarafından yaptırılan "Hasta Yakınları Konaklama Evi"nin açılışı törenle düzenlenen yapıldı.

 

Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi protokol girişinde düzenlenen törene; Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve çok sayıda davetli katıldı.

 

Hasta olmanın çok zor bir süreç olduğunu söyleyen Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, "Hasta yakınları yazın sıcaktan yanarak, kışın soğuktan üşüyerek burada günlerini geçirmeye çalışıyorlar. Bu üzücü olaya Şehitkamil Belediye Başkanımız el attı ve Gaziantep Üniversitesiyle işbirliği çerçevesinde burada elli yataklı hasta yakınlarına hizmet vermek için bir yer yapıldı. Bu belki yeterli değil ama bir başlangıç. Gaziantep`imize dışarıdan gelen hastalarımız burada hasta yakınlarıyla birlikte en azından yapılması gereken asgari düzeyde hizmet almış olacaklar" dedi.

 

Üniversitelerin topluma öncülük etmesi gerektiğini belirten Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, "Toplumla işbirliği noktasında yeni bir projeyi hayata geçireceğimiz, semeresini göreceğimiz heyecanlı bir gün. Toplumun her katmanında, gerek sivil toplum kuruluşlarıyla olsun gerekse belediyeler, vilayet gibi bütün kuruluşlarla işbirliği içerisinde şehrin toplumun gelişimine öncülük etmek üzere bir üniversite yapılanmasını hayata geçirmeye biz baştan söz vermiştik. Biz bu çizgide de devam ediyoruz" şeklinde konuştu.

 

Prof. Dr. Coşkun, "Şehitkamil Belediyesi ile çok yakın, çok güzel ilişkilerimiz var. Her konuda bize yardımcı oluyorlar. Tıpkı bu konaklama evinin yapılması gibi. Gaziantep Üniversitesi artık sadece bölge için değil, Türkiye için belki Ortadoğu için bir `Parlayan Yıldız` Özellikle hastane hizmetlerinde ve tıp fakültesindeki araştırma, geliştirme olanaklarıyla bütün akademik kadrosuyla gerçekten çok önemli bir yere sahiptir" diye konuştu.

 

İşbirliği için Üniversiteden aldıkları desteğin kendilerini şevklendirdiğini belirten Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, "Üniversite - belediye işbirliği çerçevesinde yaptığımız projelerden bir tanesini bugün hayata geçiriyoruz. Rektörümüzle ve başhekimimizle birlikte, özellikle hastane bahçesinde yaz - kış meydanda kalan insanlarımızın ihtiyacını giderebilmek adına böyle bir konaklama merkezinden bahsetmiştik. Üniversitemizin kendi bünyesinde bulunan bu arazi tespit edildi. Yine Üniversitemiz tarafından projelendirilen bu bina Şehitkamil Belediyesi tarafından hayata geçirildi" dedi.

 

Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Levent Elbeyli ise, `Parlayan Yıldız Gaziantep Üniversitesi`nin çevresine ışık saçarken önemli bir birimi olan hastanenin gelişerek hem bölge halkına, hem de uluslararası yakın komşularına hizmet verdiğini söyledi.

 

Açılış konuşmalarını sonrasında, Hasta Yakınları Konaklama Evi protokol üyeleri tarafından hizmete açıldı.

Şefik Mert - İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir