• DOLAR 32.372
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2325.578
  • ...
Çinli`lerin Akıllı Telefon Merakı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çin medyasında yer alan haberde, Çinli tüketicilerin sadece ikinci çeyrekte 42 milyon adet akıllı telefon satın aldığı bildirildi. Çin`de üç ay içinde satın alınan akıllı telefon miktarının geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 199 arttığı kaydedildi.

2012 yılının ikinci çeyreğinde dünya genelinde 158 milyon adet akıllı telefon satıldığı belirtilen haberde, akıllı cep telefonları satışlarının bu yılın ikinci çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 47 arttığı belirtildi.

Çin pazarında en çok tercih edilen akıllı telefon markası Samsung olurken, Çin kendi üretimi ZHE ve Lenova markaları da sırasıyla ikinci ve üçüncü sırada yer aldı. ABD devi İphone marka akıllı telefon ise Çin pazarında 5`inci sıraya geriledi.

ANDROİD İLK SIRADA

Tüm dünya genelindeki mobil işletim pazarında Android geçen yıl yüzde 47.6 olan pazar payını yüzde 68.1`e taşıyarak liderliğini sürdürdü. İphone marka telefonların işletim sistemi olan İOS yüzde 16.9`luk pazar payı ile ikinci sırada yer aldı.

BlackBerry OS sisteminin üçüncü sırada yer aldığı pazarda, Symbian dördüncü, Nokia ile anlaşma yapan Windows Phone 7 sistemi beşinci sırada kendine yer buldu.

(CİHAN) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir