• DOLAR 32.505
  • EURO 34.877
  • ALTIN 2484.922
  • ...
Fikret Bayram`ın Özgürlüğü İçin İmza Kampanyası Devam Ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - Bedeninin yüzde 92`si çalışmayan, omurilik felçlisi olduğundan omuzlarından aşağıya kadar bedenini hissetmeyen, başkalarının yardımı olmadan yaşayamayan Fikret Bayram 14 yıldır cezaevinde tutuluyor. Genç Bakış yazarlarından Zeynep Bozdaş, Fikret Bayram`ın durumuna köşesinde yer verdikten sonra Fikret Bayram`ın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından af edilmesi için imza kampanyası başlattı. Başlatılan imza kampanyası yoğun ilgi görüyor. Toplanan imzalar yeterli sayıya ulaştığında Cumhurbaşkanlığına sunulacak.

Haydi Dayanışmaya
Bilindiği gibi Fikret Bayram 14 yıldır cezaevinde ve sağlıksız koşullar nedeniyle oldukça zor zamanlar yaşıyor. Cumhurbaşkanlığı makamı geçmişte hasta bir çok mahkumu affetmiş ve tedavileri için evlerine yollamıştı. Gereksiz sevk ve sağlıksız koşullar yüzünden durumu gittikçe kötüleşen Fikret Bayram`ın bu şekilde devam ederse hayati risk taşıyacak seviyeye ulaşması an meselesi. Genç Bakış olarak kardeşlik bilincinin gereği bu mağdur insanın salıverilmesini bundan böyle ailesiyle tedavi süresini geçirmesini talep ediyor ve bu konuya duyarlı, insan olmanın gerekliliği ve duyarlılığını taşıyan tüm insanlara sesleniyoruz.

Bilindiği gibi bu konuda sıkıntı çekenlerin affedilmesi için kamuoyu oluşturulması olumlu sonuçlar vermişti. Bu örnekle beraber imza kampanyasına sizlerinde katkılarını bekliyoruz. Haydi dayanışmaya! Haydi ümmet olmaya!

Adli Tıp Kurumu Ne Yapmaya Çalışıyor
Fikret Bayram`ın hikayesi 1998`lere dayanıyor. İstanbul Adlî Tıp Kurumu 3. İhtisas Kurulu 1998`de "kalıcı sakatlığı vardır" raporu verdikten sonra Fikret Bayram, dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından affedildi ve serbest bırakıldı. Fikret Bayram af edilmesine rağmen mahkemesi devam etti ve 2009 yılında davası sonuçlandı ve cezalandırıldı. Bayram tekrar tutuklanarak cezaevine konuldu. Fikret Bayram`ın 2009 yılında tekrar tutuklandıktan sonra tekrar adli tıp kurumuna başvurdu. İstanbul Adlî Tıp 3. İhtisas Kurulu, 12 yıl önce kendi verdiği raporla birlikte, Batman Devlet Hastanesi ve Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi`nin de verdiği "yüzde 95 sakat ve bakıma muhtaçtır" raporlarını da görmezden gelerek, "sürekli hastalığı yoktur" raporu verdi.

Kamuoyu Fikret Bayram`ın Özgürlüğünü İstiyor
Fikret Bayram`ın ailesi ve kamuoyu Cumhurbaşkanı Abdullah Gül`ün Bedeninin yüzde 92`si çalışmayan, omurilik felçlisi olduğundan omuzlarından aşağıya kadar bedenini hissetmeyen, başkalarının yardımı olmadan yaşayamayan Fikret Bayram`ın özel af yetkisini kullanıp kullanmayacağını merakla bekliyor. Cumhurbaşkanı Gül, af yetkisine şimdiye kadar sadece adli mahkûmlar için kullandı.

Bir de Sevk Zulmüne Maruz Kaldı
Fikret Bayram kendi ihtiyaçlarını karşılayamamasına rağmen cezaevinde tutulmaya devam ederken bir de sevk zulmüne maruz kaldı. Bayram kaldığı Batman M Tipi cezaevinden ailesinden yüzlerce kilometre uzaklıktaki Bayburt`a sevk edildi. Geçici olarak sevki durdurulan Bayram`ın Adalet Bakanlığından sevkin durdurulması için bir emir gelmemesi halinde önümüzdeki haftalarda Bayburt`a sevk edileceği ifade ediliyor. (Abdusselam Güneş - İLKHA)

FİKRET BAYRAM`A ÖZGÜRLÜK İÇİN TIKLA VE İMZALA
http://imza.la/fikret-bayram-a-ozgurluk

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir