• DOLAR 32.598
  • EURO 34.793
  • ALTIN 2497.777
  • ...
Adana Basınından Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA -13 Ağustos 2012 Pazartesi günü yayımlanan gazetelerin bazı haber başlıkları şöyle:


ADANA HABER: İHALE DİYE YUTTURDULAR İNTELLİ`Yİ UÇURDULAR
Adana Büyükşehir Belediyesi`nin yaptığı ücretli otopark uygulamasıyla ilgili iddialar ihale sonrası da devam ediyor. Herkes 13 Temmuz 2012 tarihinde yapılan "parkomat" ihalesiyle bu tartışmaların sona erdiğini düşünürken gün ışığına çıkan yeni bilgiler büyük bir vurgun tezgahını ortaya çıkardı. İhaleyi başka bir firmanın kazandığını kamuoyuna duyuran Büyükşehir Belediyesi, gizli bir antlaşmayla İntelli firmasının 840 araçlık otopark yerini işletmesine izin vermiş.

Kadınlara Cuma Camisi
Adana`da Cuma namazlarını kılmak isteyen kadınlara camii tahsis edildi. Gülek Camii İmam-Hatibi Muhammed Topçu ve Gülek Kur`an Kursu öğreticisi Mü`mine Topçu öncülüğünde yapılan hazırlıklar ve çalışmalar neticesinde kadınlar Cuma namazlarını Gülek Camii`de kılmaya başladı.

Suriyeli Sığınmacılar Öğrenci Yurdunda
Suriye`deki iç karışıklık sebebiyle Türkiye`ye sığınan 875 Suriyeli, Adana`da Üniversite öğrencilerinin barındığı öğrenci yurduna yerleştirildi.


ADANA 5 OCAK GAZETESİ: KRİZ İNCİRLİK ÜSSÜNÜ VURDU
Amerikalılar, İncirlik Üssü`nde çalışan bin 200 Türk işçisine sözleşmede yer almasına rağmen yüzde 1.5`lik zammı vermedi. ABD tarafı gerekçe olarak ekonomik krizi gösterince, Harb-iş sendikası da grev kararı aldı.

Can Kurtarayım Derken Canından Oldu
Musa Hacılı Köyünden balık tutmak için yakınları ile ırmağa giren Cumali Barut(22) burada sahur yaptıktan sonra Kozan İlçesine Bağlı Doğanalan Köyü İle Musa Hacılı köyü arasında kalan Yedigöze Barajına dökülen Doğan Çayında balık tutmaya başladı. İddiaya göre, üniversite öğrencisi Hüseyin Kara`nın suya düştüğünü gören ve kurtarmak için ırmağa atlayan Cumali Barut akıntıya kapılarak kaybodu. Olay yerine çağrılan Jandarma ve Adana Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğüne bağlı Sualtı ekipleriyle Adana Emniyet Müdürlüğü Su altı polis ekipleri olay yerine gelerek arama kurtarma çalışması başlattı. Cumali Barut`un cansız bedenine ulaşılarak ırmaktan çıkarıldı. Barut`un cesedi otopsi için Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

Zabıtadan Bayram Denetimleri
Bayram şekeri, unlu mamul, tatlı gibi halk sağlığını yakından ilgilendiren gıda maddesi satan iş yerlerinin teşhir ve üretim yerlerini denetlediklerini vurgulayan Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Tarık Öncel, vatandaşların Ramazan Bayramı öncesi huzurlu, güvenli ve sağlıklı alışveriş yapabilmeleri için iş yeri denetimlerini sıklaştırdıklarını söyledi. (Mustafa Çiçek- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir