• DOLAR 32.562
  • EURO 35.028
  • ALTIN 2424.38
  • ...
 MEB`den İHL`lere İyi Haber!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MEB’in il valiliklerine gönderdiği yazıda, İHO’lara yapılan kayıtlar sonunda ortaya çıkan öğrenci sayılarına göre okul açma ve dönüştürme planlamasının yapılacağı, öğrencilerin ikametgâhlarına en yakın okullara yerleştirileceği, hiçbir öğrenci ve velinin mağdur edilmeyeceği bildirildi.   Yeni eğitim ve öğretim yılına damgasını vurması beklenen İHL’lere gösterilen destek takdire şayan. Hem dini ilimler hem de bilimsel bilgiler alanında eğitim verecek olan İHL’lere her yerden destek geliyor.

Çorum’da bulunan tam otuz dört sivil toplum kuruluşu bir araya gelerek vücuda getirdiği Çorum Sivil Toplum Kuruluşları İmam Hatiplere Destek Platformu, yaptıkları ortak açıklamada, vatandaşlara çocuklarını İmam Hatip Ortaokullarına kayıt yaptırmaları konusunda çağrıda bulundu.

Gelecekte yıldızlar parlayacak olan İmam Hatip’ler katsayı farkının kaldırılmasıyla hem normal ortaokul ve lise dengi okullarda okutulan dersleri verecekler, buna ek olarak da Kur’an-ı Kerim, Arapça, Hz. Peygamber’in hayatı ve temel dini bilgiler gibi dersler vererek öğrencilerini dini alanda da yetiştirecekler.


ÇORUM’DA ÖĞENCİLER İMAM HATİPLERE YÖNLENDİRİLİYOR
Çorum’da İl merkezinde 4. sınıftan 5. sınıfa yaklaşık 4000 öğrencinin geçiş yaptığı ve bunlardan şu ana kadar 386 öğrencinin il merkezinde yeni açılan dört adet İmam Hatip Ortaokuluna kayıt yaptırdığı alınan bilgiler arasında. İl merkezinde bu sayının kayıtların bittiği 17 Ağustos’a kadar beş yüze çıkması bekleniyor.

Şehir merkezinde bulunan bilboardların yanı sıra birçok noktaya yerleştirilen afişler, İmam Hatip Ortaokullarına kayıt çağrısı yaparken 28 Şubat darbe sürecinin politikalarından olan kesintisiz eğitim, katsayı ve fişleme gibi ilkel uygulamalar sonucunda toplumda ilginin düşürüldüğü İmam Hatip Ortaokullarına kayıtlar, henüz istenilen seviyeye ulaşmış değil.

Diğer taraftan platform, İmam Hatip Ortaokullarına kayıt olmayan çocukların, seçmeli Kur’an ve siyer derslerini, bulundukları okullarda tercih etmeleri için de çalışmalarda bulunacak. İmam Hatip Ortaokulları idarecileri ile de irtibatlı bulunan platform, aynı zamanda Çorum’da okulların fiziki imkânları ile de yakından ilgilenmekte. İsteyen herkes İHO’ya gidebilecekAkit, yeterli kontenjan verilmemesinden dolayı öğrencilerin okula kura ile alınacak haberini “İmam-Hatiplinin çilesi bitmiyor” şeklinde okuyucularına duyurmuştu.

28 Şubat ‘Post modern Darbe’ sürecinde kapatılan ve 4+4+4 kademeli eğitim sistemi ile önümüzdeki dönem yeniden eğitim-öğretime başlayacak olan İmam-Hatip Ortaokullarında (İHO) aşırı talepten dolayı yaşanan okul ve kontenjan sıkıntısı nihayet aşılıyor. MEB’in il valiliklerine gönderdiği yazıya göre, İHO’lara yapılan kayıtlar sonunda ortaya çıkan öğrenci sayılarına göre okul açma ve dönüştürme planlanmasının yapılacağı, hiçbir öğrenci ve velinin mağdur edilmeyeceği belirtildi.

MEB: KİMSE MAĞDUR EDİLMEYECEK
MEB Müsteşarı M. Emin Zararsız tarafından il valiliklerine gönderilen yazıda, İHO’lara yapılan kayıtların 17 Ağustos’ta son bulacağı vurgulanarak, “Kayıtlar sonunda ortaya çıkan öğrenci sayısına göre okul açma ve dönüştürme planlanması yeniden değerlendirilecektir. Bakanlığımızın stratejik planında yer alan hedefler dikkate alınarak, sınıf mevcutlarının ideal seviyede tutulması ve öğrencilerin ikametgâhlarına en yakın okullara yerleştirilmesi sağlanacak, hiçbir öğrenci ve veli mağdur edilmeyecektir” denildi. Akit

Bu haberler de ilginizi çekebilir