• DOLAR 32.593
  • EURO 34.882
  • ALTIN 2498.663
  • ...
Mısırlılar Generallerin Gidişini Kutluyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`nin Savunma Bakanı Maraşal Hüseyin Tantavi ve Genel Kurmay Başkanı General Sami Annan başta olmak üzere kuvvet komutanlarını emekliye sevk etmesi ile birlikte ünlü Tahrir Meydanı`nda toplanan yüzlerce kişi sevinç gösterilerinde bulundu.

Müslüman Kardeşler, Cumhurbaşkanlığı`ndan yapılan emeklilik açıklamasının ardından halkı Mursi`nin kararlarını desteklemeye davet etmişti.

Başkent Kahire`deki Tahrir Meydanı, Cumhurbaşkanlığı Ofisi olarak kullanılan El İttihadiye ve Abdin saraylarının çevresinde toplanan yüzlerce kişi sevinç gösterisi yaptı.

Gösteri yapan Mısırlılar, 1991 yılından beri Savunma Bakanı olan Tantavi, Genel Kurmay Başkanı Sami Annan ve diğer kuvvet komutanlarının emekliye sevk edilişinin Mısır sivil tarihinin başlangıcı olduğunu ifade ettiler.

Mısır`da muhalif Vasat Partisi, Mursi`nin aldığı karara destek verdiklerini açıklarken, Mısır`ın önde gelen siyasi isimlerinden Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu eski Başkanı Muhammed El Baradey, kişisel Twitter hesabından yaptığı açıklamada, alınan kararın ordunun siyaset üzerindeki rolünü sona erdirmede önemli bir adım olduğunu ifade etti.

Mısır`ın ikinci büyük kenti İskenderiye ile Suveyş ve İsmailiye kentlerinde de Mursi`nin generalleri emekliye sevk etmesini destekleyen Mısırlılar`ın gösteri yaptığı bildirildi.AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir