• DOLAR 32.512
  • EURO 34.566
  • ALTIN 2491.999
  • ...
İsrail Adaleti: Katliama 45 Gün Hapis
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Siyonist işgal devletinin Yafa Askeri Mahkemesi bugün sabah (12 Ağustos Pazar) gerçekleştirdiği duruşmada, Gazze`ye yönelik saldırı esnasında beyaz bayrak kaldırarak evlerinden çıkmak isteyen Filistinli bir anneyle kızını öldüren işgalci askerin cezasının hafifletilmesini görüştü ve sadece 45 gün ceza verilmesini kararlaştırdı.

Yafa Askeri Mahkemesi, Givati askerî tugayı mensubu yedek askerlerden biri hakkında işgal güçlerinin saldırısı karşısında beyaz bayrak kaldırıp evden çıkmak isteyen Filistinli anne ve kızını kasten öldürmesi sebebiyle verilen bir yıl hapis cezasının uygulanmasını görüşüyordu. Bugün verdiği nihaî kararda cezanın bir yıl olarak uygulanmayıp hafifletilmesini ve sadece 45 gün hapse düşürülmesini kararlaştırdı.

Yediot Aharanot adlı yahudi gazetesinin yayınladığı habere göre mahkeme, BM tarafından oluşturulan Goldstone Komisyonu`nun hakkında bilgi talep ettiği olayla ilgili olarak İsrail ordusunun yaptığı tahkikata güvendiğini bildirirken Goldstone Komisyonu`nun incelemesini tehlikeli buldu.

Mahkeme nihaî kararında 64 yaşındaki Macide Haccac ile onun 35 yaşındaki kızı Ruba`yı beyaz bayrak kaldırarak evlerinden çıkmak istemelerine rağmen kasten öldüren işgalci askeri sadece 45 gün hapse mahkûm etti.

Mahkemenin itibar ettiği askerî sorgulamada katil askerin Filistinli anneyle kızını kasten öldürmediği, olayın ateşli silahların usûlsüz bir şekilde kullanılmasından kaynaklandığı ileri sürülüyor. Goldstone Raporu`nda ise olay kasıtlı bir cinayet olarak nitelendiriliyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir