• DOLAR 32.331
  • EURO 35.089
  • ALTIN 2298.609
  • ...
SON DAKİKA
37 General ve Amirale Kötü Haber
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

YAŞ`ın geçtiğimiz haftaki son toplantısında Balyoz ve Ergenekon kapsamındaki internet andıcı davalarından tutuklu 37 general ve amiral emekliye sevk edilmişti. YAŞ kararıyla emekliye sevk edilen tutuklu general ve amirallerin AYİM`e dava açmaya karar verdiği belirtildi.
 
Bu isimlerin, YAŞ`ta alınan emeklilik kararının 926 sayılı TSK Personel Kanunu ve Subay Sicil Yönetmeliği`ne aykırı olduğunu savunduğu kaydedildi. YAŞ`ta emekli edilen tutuklu general ve amirallerin `fiili bekleme sürelerini tamamlamadıkları` iddiasıyla dava açacakları ifade edildi. Ancak terfi ve emeklilik işlemleri YAŞ tarafından tesis edildiğinden Anayasa`nın 125. maddesi, 1602 sayılı AYİM Kanunu`na göre yargı denetimi dışında bulunuyor.
 
2010 yılında yapılan anayasa değişikliğiyle YAŞ`ın terfi işlemleri ile kadrosuzluk nedeniyle emekliye ayırma hariç her türlü ilişik kesme kararlarına yargı yolu açılmıştı. AYİM, YAŞ`ın terfi ettirmeme ve emeklilik işlemlerine karşı açılan davaları da yargı yolunun kapalı olmasını gerekçe göstererek işin esasına girmeden reddediyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir