• DOLAR 32.572
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2426.62
  • ...
İstanbul`da Sağanak Yağmur Yolları Kapattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji`den aktarılan bilgiler İstanbul`da sağanak yağmur beklendiği yönündeydi. Öğleden sonra önce Avrupa Yakası`nda yağmur etkili oldu. Şiddetli yağmur kısa sürede yolları göle çevirdi. Seyir halindeki araçlar su birikintilerine saplandı. Sürücüler ilerlemekte zorlandı.

Fırtınanın etkisiyle bazı yerlerde dükkanların camları kırıldı. Rögar kapaklarını yerinde çıkaran su, yollara dağıldı. Yağmura hazırlıksız yaşayan vatandaşlar da ıslanmaktan kurtulamadı.

Fırtına, hava ulaşımını da etkiledi

Sağanak yağış ve fırtına Atatürk Havalimanı`nda hava ulaşımını etkiledi. Kalkış için bekleyen çok sayıda uçak pist başına gidebilmek için havanın normale dönmesini bekledi.

Aniden bastıran sağanak yağış ve hızı saatte 90 kilometreyi geçen fırtına yüzünden, Atatürk Havalimanı`ndaki uçuşlarda aksama yaşandı. Kalkış için bekleyen çok sayıda uçak havanın normale dönmesini bekledi.

Atatürk Havalimanı Yetkilileri, uçuşların durmasına yoğun elektrik yüklü CB adı verilen bulutların sebep olduğunu belirtti. Yoğun elektrik yüklü bulutların hava sahasını terk etmesi ve şiddetli yağışın durması üzerine seferler normale döndü.

(CİHAN)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir