• DOLAR 32.577
  • EURO 34.917
  • ALTIN 2430.364
  • ...
Şırnak`ta Olaylı Gece
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Şırnak şehir merkezinde, Ömer Kabak meydanında yolu kapatıp izinsiz gösteri yapmak isteyen gruba polis izin vermeyince sabaha kadar olaylar çıktı. Polisin bir müddet dağılmasını beklediği grup dağılmayıp polise taş ve havai fişek ile saldırdı.

 

Polis izinsiz gösteri yapmak isteyen gruba tazyikli su ve gaz bombaları ile müdahale ederek dağıtmaya çalıştı. Çevredeki esnaf gaz bombasından etkilendikleri için dükkânlarının kapılarını kapattı. Olay yerinden geçen vatandaşlar ise gaz bombasından korunmak için en yakın buldukları dükkânlara sığındılar.

 

Polis, Ömer Kabak meydanındaki gruba müdahale ederken, Gazipaşa Mahallesi`nin ara sokaklarında toplanan ve yüzleri kapalı göstericiler, Yıldırım Caddesinde ateş yaktılar. Yıldırım Caddesi üzerinde bulunan mezarlık önünde ateş yakıp taş ve havai fişek ile saldırdılar. Taş ve havai fişek ile saldıran guruba Çevik Kuvvet Polisleri müdahale etmeye çalıştı ancak, göstericiler polislere de havai fişek ve taş atmaya devam edince, olay yerine gelen Toma aracı gruba tazyikli su ile müdahale edip grubu dağıttı. Mahalle sakinleri ise durumdan şikâyetçi olduklarını ifade ettiler.

 

Polisin müdahalesi ile Gazipaşa Mahallesi`nin ara sokaklarına kaçan göstericiler karanlıktan faydalanıp izlerini kaybettirirken, Polis ekipleri Ömer Kabak meydanında devriye gezerek uzun müddet bölgede kaldı. (Delil OĞURLU-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir