• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Silivri`ye Yüzbaşı Girdi Albay Olarak Çıkacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

`EVET`TEN YARARLANAN SİLİVRİ SAKİNİ

12 Eylül referandumuyla YAŞ mağdurlarına itiraz yolunu açan düzenlemeden Ergenekon sanığı eski Yüzbaşı Muzaffer Tekin de yararlanacak. Hükümete karşı darbe girişimlerinin içinde yeralmak ve Danıştay saldırısını azmettirmekle suçlanan Tekin, haklı bulunursaemeklialbaylığa terfi ederek `evet` oylarından yararlanan ilk Silivri sakini olacak.

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararlarıyla Türk Silahlı Kuvvetleri`nden (TSK) ilişiği kesilen askerler özlük haklarını alabilmek için Milli Savunmu Bakanlığı`na müracaatlarını yapmaya devam ediyor. Hükümete karşı darbe girişiminde yeralmak ve kanlı Danıştay saldırısını azmettirmekle suçlanan tutuklu Ergenekon sanığı eski yüzbaşı Muzaffer Tekin`in de iktidarın YAŞ mağdurları için çıkardığı yasadan yararlanmak için başvuruda bulunduğu iddia edildi. Tekin, haklı bulunursa Silivri Cezaevi`nde emekli albay rütbesine terfi edecek.

12 Eylül referandumuyla YAŞ kararlarına yargı yolu açılırken, Meclis Genel Kurulu`ndan da söz konusu değişiklikle ilgili uyum yasaları çıkarıldı. Düzenlemenin ardından YAŞ kararlarıyla TSK`dan uzaklaştırılan askerler, özlük haklarını alabilmek içinAdalet Bakanlığıya da Milli Savunma Bakanlığı`na müracaatlarını sürdürüyor. YAŞ ve üçlü kararnameyle orduyla ilişiği kesilenlerden haklı bulunanlara özlük hakları iade edilecek. Cumhuriyet gazetesinin bombalanması, 17 Mayıs 2006`daki kanlı Danıştay saldırısını azmettirmek ve Ergenekon üyeliği suçlamasıyla tutuklanan eski yüzbaşı Muzaffer Tekin`in de YAŞ mağduru olarak bakanlığa başvurduğu öğrenildi. Tekin, hakları iade edilirse, referandumla kabul edilen düzenlemeden yararlanan ilk Ergenekon sanığı olacak.

EMEKLİ ALBAY OLABİLİR

Tuzla`da bölük komutanlığı yaptığı dönemde karıştığı iddia edilen bir olaydan dolayı `disiplinsizlik` gerekçesiyle TSK`dan ihraç edilen Yüzbaşı Tekin, haklı bulunduğu takdirde, kıdemli albay olarak ordudan emekli olmuş olacak. Tekin böylece emekli bir albayın sahip olduğu bütün haklardan yararlanabilecek.

`Darbeci diye ihraç edildi` iddiası

17 Mayıs 2006`da Danıştay`a yapılan saldırı ve Cumhuriyet gazetesine el bombası atılması olaylarını organize ettiğini iddia edilen Ergenekon davası sanığı Muzaffer Tekin eski bir TSK mensubu. İddiaya göre TSK`da iyi bir konuma geldiğinde `darbe yapabilir` endişesiyle ihraç edilmişti. Ancak 1982`de alınan YAŞ kararları, eski asker Tekin`in, `disiplinsizlik` suçu nedeniyle ordudan atıldığını söylüyor. Tekin`in TSK`dan uzaklaştırmasına neden olan olay 1979`da Tuzla`da bölük komutanlığı yaptığı sırada yaşanmıştı. Buna göre, bir grup genç teğmen eğlenmek için bir restorana gider. Yeme-içme faslından sonra teğmenler kendilerine çıkarılan hesabı kabul etmez ve restoran sahibiyle tartışır. Taraflar arasında çıkan kavgada genç subaylar fena halde dayak yer. Birliklerine bu halde dönen teğmenleri gören Yüzbaşı Muzaffer Tekin, onlara `bir subay nasıl dayak yer` deyip yanına aldığı askerlerle söz konusu restoranı basar ve ortalığın altını üstüne getirir. Bu olaydan sonra hakkında dava açılan Tekin, `disiplinsizlik` gerekçesi ile ordudan ihraç edilir.

Yeni Şafak

Bu haberler de ilginizi çekebilir