• DOLAR 32.564
  • EURO 34.935
  • ALTIN 2426.092
  • ...
Kamu Spotlu Reklamda ÇYDD
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Televizyonlarda reklamdan önce veya sonra yayına giren \"Haydi Kızlar Okula\" Komu Spotlu reklamlarda Ergenekon davalarında adı geçen Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneğinin reklamı yapılıyor.

 

03.03.2011 tarih ve 27863 sayılı Resmi Gazete`de yayınlanarak yürürlüğe giren 6112 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun`un, 10. maddesi 5. fıkrasında \"Ücretsiz yayınlanan ve Üst Kurul tarafından tavsiye edilen kamu hizmeti duyuruları reklam sürelerine dâhil edilmez.\" hükmü yer almaktadır. Bu Hükme Göre; Üst Kurul bu hüküm doğrultusunda, kamu kurum ve kuruluşlarının isteği üzerine kendilerince hazırlanan bilgilendirici ve eğitici kamu spotları niteliğindeki film ve sesleri ilgili Yasa hükümleri doğrultusunda inceleyerek yayın ilkelerine uygun olanlar için, kamu yararına yönelik spot olarak kabul edilmesi yönünde karar ihdas ettiğini, tavsiye niteliğindeki bu karar üzerine bu spotlara ayrılan yayın süresi ve oranı, reklamlar için ayrılan süre ve oranların hesaplanmasında dikkate alınmadığı açıklanmaktadır.

 

Hükmün devamında ise, spotlarda; ilgili yasaya aykırı görüntü, ses ve ifadelerin ve yine spot filmde gizli reklam sayılabilecek görüntülerin ve yasal izin belgesi olmaksızın yardım toplamaya yönelik hesap numarası, SMS numarası vs. yer almaması konusunda hassasiyet gösterilmesi gerekmektedir\" deniliyor.

 

Ancak kamu spotu diye verilen reklamlarda Ergenekon davasında ismi geçen Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği tanıtılıyor. (Osman Öksüz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir