• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Muş İHH Temsilciliğinden Arakana Destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MUŞ - İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) olarak Arakanlı Müslümanlara yönelik çalışmalar yaptıklarını belirten İHH Muş Temsilcisi Aydın Suna, yaşanan olayların ardından İHH olarak Myanmar-Bangladeş sınırına gidilerek Arakanlı mültecilerin yerleştiği kampları ziyaret edeceklerini ifade ederek, yalnız olmadıklarını ve yanlarında olduklarını hissettirmeye çalışacaklarını söyledi.
 
Dünyanın her yerindeki muhtaç, aç ve mağdur insanlara yardım götürmenin görevleri olduğunu belirten Aydın Suna, şöyle konuştu: "İHH İnsani Yardım Vakfı`nın bugüne kadar açtığı su kuyusu ise yaklaşık 2 bin. Doğu Afrika`da insanlar ihtiyaç duydukları suya ancak km`lerce yürüyerek ulaşabiliyorlar. On binlerce çocuk ise suya ulaşamadan ölüyor. Bir su kuyusundan yaklaşık 4 bin insanın yararlandığı göz önüne alındığında, bu bölgedeki çalışmaların en hayati olanı su kuyusu projeleridir diyebiliriz. İşte biz de Afrika`da insanların sürekli faydalanabilecekleri kalıcı bir yardımda bulunmak istedik. Açtığımız su kuyuları ile orada yaşayan insanların temiz ve sağlıklı suya kavuşmasını sağladığımız için çok mutluyuz."
 
"Yetimlere Dünyanızda Yer Açın" sloganı ile de yetimlerin yanında olmaya çalıştıklarını söyleyen Suna, savaşlar, doğal afetler, yokluk ve sağlık problemleri nedeniyle her gün binlerce çocuğun yetim kaldığını anlattı. Dünya genelinde 165 milyon yetim ve kimsesiz çocuk bulunduğunun tahmin edildiğini belirten Suna, "İnsan tacirleri, organ ve fuhuş mafyaları, misyoner kuruluşlar ve yoksulluk gibi tehlikelerin hedefi durumunda olan bu çocuklara el uzatıyoruz" dedi.
 
Çalışmalarının hızlı bir şekilde artarak devam edeceğini belirten Suna duyarlı tüm Müslümanların da bu konuda yardımlarını beklediğini belirtti. (İnan Sur - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir